Četvrtak, 23.01.2020
More
  Početna Vijesti

  Slobodan Đerić: U ubistvo moga sina umiješano je još osoba

  Podijeli:

  TREBINJE – Vijest da je protiv osumnjičenih za ubistvo trebinjskog kik boksera Marka Đerića Specijalno tužilaštvo Republike Srpske podiglo optužnicu, Markova porodica dobila je iz medija.

  slobodan_djeric_mh_1-1024x683
  Slobodan Đerić, otac ubijenog Marka Đerića (FOTO: Moja Hercegovina)

  Đerići su čekali skoro sedam mjeseci da se desi konkretan pomak i kažu, bilo je krajnje vrijeme da se podigne optužnica protiv Daka Pikule, Miljana Ratkovića i Radovana Andrića.

  U obraćanju novinarima Markov otac Slobodan Đerić kaže da se još nije upoznao sa optužnicom i tvrdi da u cijelom slučaju tužilaštvo ima još posla. U ubistvo njegovog sina, kaže Slobodan, umiješano je još osoba.

  „Mislim da se dugo čekalo, ali s obzirom da se radi o sinu od jednog sudije moralo je tako da bude, da se sve to dobro pripremi. Ima tu još posla. Samo pomaganje i sklanjanje oružja poslije ubistva i još neki detalji. Ima tu još nerazjašnjenih sitnica“, uvjerava Đerić.

  On smatra da je veliki propust u rješavanju ovog slučaja učinilo trebinjsko Tužilaštvo, a od Specijalnog tužilaštva, koje je preuzelo slučaj i podiglo optužnicu, očekuje da će postupati tako da pravda bude u potpunosti zadovoljena.

  Pikula je saslušan tek poslije 17 dana u Tužilaštvu. Znači, on je imao dovoljno vremena da utiče i na svjedoke i na dokaze i na sve ostalo. Ja očekujem, ako postoji pravedna kazna za ovakav zločin, da će oni da je dobiju“, kaže Đerić, te dodaje da će prisustvovati suđenjima kada počnu.

  Podsjećamo, Marko Đerić je ubijen 24. maja hicima iz automatske puške ispred svoje zgrade u trebinjskom naselju Police, kada se vraćao kući sa posla iz kluba „Merlot“ gdje je radio kao obezbjeđenje.

  Porodica, prijatelji i sugrađani nekoliko puta mirnim protestima ukazivali su na to da se slučaj ubistva mora riješiti.

  Nakon toga, Specijlno tužilaštvo Republike Srpske preuzelo je na sebe rješavanje ovog ubistva.

  Danas je stigla vijest da je Specijalno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Miljana Ratkovića, Daka Pikule i Radovana Andrića zbog krivičnog djela Teško ubistvo. Pored krivičnog djela Teško ubistvo, Miljan Ratković i Radovan Andrić se terete i za krivično djelo Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

  Nikolija Bjelica

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Kako da dizelaš bolje upali na niskim temperaturama

  Stigli su minusi, a svi vozači zbog zimskih vremenskih uslova ispaštaju po takvom vremenu i niskim temperaturama, a posebno vozači automobila sa dizelskim gorivom. Kako...

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  POVEZANE VIJESTI