Početna  /  U Trebinju upisano dva odjeljenja prvačića manje nego lani
Hercegovina Trebinje Vijesti

U Trebinju upisano dva odjeljenja prvačića manje nego lani

TREBINJE – Nova školska godina počinje sutra, a u klupe trebinjskih osnovnih škola sješće 261 prvačić, što je za dva odjeljenja manje nego prethodne godine.

djeca

U osnovnoj školi „Jova Jovanović Zmaj“ ove godine u školske klupe sješće 100 prvačića, 20 manje nego prethodne godine, piše Radio Trebinje.

Manji je broj novih učenika i u osnovnoj školi „Vuk Karadžić“, za 26 u odnosu na prethodnu godinu kada je bio upisan rekordan broj prvačića u ovoj školi – 107.

U osnovnoj školi „Sveti Vasilije Ostroški“ ove školske godine upisali su isti broj prvačića kao i prethodne – 80. Ističu da u prethodne tri godine ova škola bilježi porast broja novih školaraca.

U trebinjskoj knjižari Zavoda za udžbenike kažu da još nije stigao udžbenik i radna sveska iz geografije za deveti razred, kao i da u prodaji nema pojedinih udžbenika za strane jezike koji nisu u izdanju Zavoda.

Cijene udžbenika su iste u odnosu na prethodne godine, a za komplete bez stranih jezika potrebno je izdvojiti – od 65 KM za treći razred do 145 KM za više razrede osnovnih škola.

Sutra će u svim osnovnim školama u Trebinju biti održane priredbe dobrodošlice novim školarcima, a u 19 časova u trebinjskom sabornom hramu biće služen moleban za početak nove školske godine.

Oznake
1 Share
1 Share
Copy link