Početna  /  U Trebinju hapšenja zbog rasturanja krivotvorenog novca
Hercegovina Trebinje

U Trebinju hapšenja zbog rasturanja krivotvorenog novca

TREBINJE – Lica čiji su inicijali A.R. i V.L. uhapšeni su nakon pokušaja da na području Trebinja rasturaju krivotvoreni novac, navedeno je u Saopštenju za javnost Centra javne bezbjednosti Trebinje.

Ilustracija
Ilustracija

Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Trebinje su lice incijala A.R. zatekli u trgovačkom centru „Bingo“ gdje je pokušalo da, kao prave, stavi u opticaj lažne novčanice, nakon čega je lišeno slobode. Daljim radom, došlo se do saznanja da je lice A.R. zajedno sa svojim nevjenčanim suprugom V.R. iznajmilo smještaj na području Grada Trebinje, saopšteno je danas iz CJB Trebinje.

Uz saglasnost tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine izvršen je pretres prostorija koja su navedena lica iznajmila i kojom prilikom su uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta oduzeli odrećeni broj novčanica u različitim apoenima – u dvije valute: evro i konvertibilna marka. Nakon izvršenog pretresa i lice inicijala V.R. je lišeno slobode.

Oba lica su uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Krivotvorenje novca“  predati u nadležnost Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Za navedena lica postoje osnovi sumnje da su isto krivično djelo počinili i na području koje operativno pokriva Centar javne bezbjednosti Istočno Sarajevo i Centar javne bezbjednosti Bijeljina.

Od početka 2016. godine ovo je drugi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Krivotvorenje novca“, navodi se u saopštenju.

0 Shares
0 Shares
Copy link