Početna  /  U susret turističkoj sezoni: Uređenje fasada u centru Trebinja
Hercegovina Trebinje

U susret turističkoj sezoni: Uređenje fasada u centru Trebinja

TREBINjE – Centar Trebinja u nerednih pedesetak dana trebalo bi da dobije drugačiji izgled. Zastarjele fasade na kućama i objektima u centru grada biće sanirane, a za tu namjenu Grad je iz budžeta izdvojio oko 100 hiljada maraka, potvrđeno je iz trebinjske gradske uprave.

trebinje-fasade-1

U prvom redu biće sanirane zgrade koje su u vlasništvu Grada Trebinja, a potom će dio sredstava biti dodijeljen i etažnim vlasnicima koji bi trebalo da se pozabave fasadama na svojim objektima, koji nisu u vlasništvu grada.

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević kazao je da se polako vrše pripreme za predstojeću turističku sezonu i da je Trebinje mora dečekati, ljepše i privlačnije.

“Saniraćemo zgrade koje su u vlasništvu Grada Trebinja, a kasnije ćemo se sa etažnim vlasnicima dogovoriti i pomoćemo im dijelom sredstava, da i oni to urade, jer je sve to u interesu Trebinja s obrziorm na to da veliki broj turista dolazi u ovaj grad i da nam je veliki broj prijatelja i stručnjaka savjetovao da uradimo to.  Mi smo morali da povučemo te poteze kako bi Trebinje učinili ozbiljnijom turističkom destinacijom”, rekao je Vučurević medijima.

Prema njegovim riječima radovi bi trebali da budu završeni za nešto više od mjesec dana, u zavisnosti od vremenskih uslova.

Načelnik odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Grada Trebinja Mišo Bakoč kaže da je prvi put ove godine budžetom predviđen iznos namijenjen renoviranju fasada u gradu. Počinje se sa užim gradskim jezgrom, a Bakoč se nada da će se praksa izdvajanja za ove namjene nastaviti i u narednom periodu, te da će se rekonstruisati i zgrade koje nisu u strogom centru.

“Grad je propisao kriterijume kako se dodjeljuju ta sredstva. radiće se fasade u ulicama Kralja Petra Oslobodioca, Njegoševoj ulici, dijelu ulice Desanke Maksimović i dijelu ulice Vojvode Stepe Stepanovića. Prvo se radi zgrada Centra za informisanje i kulturu, zatim zgarada gradske apoteke, a poslije toga zgrada na ulasku u Stari Grad”, pojasnio je Bakoč.

Kako je planirano uskoro bi trebalo da počne popločavanje dijelova Starog Grada,  rekonstrukcija Kulturnog centra, a planirana je i sanacija Branković kule.

Oznake
0 Shares
0 Shares
Copy link