Početna  /  U Srpskoj 42 nova slučaja, ukupno 346; Izliječeno 56 lica
Republika Srpska

U Srpskoj 42 nova slučaja, ukupno 346; Izliječeno 56 lica

Ministar Alen Šeranić (FOTO: Alesandar Golić / RAS Srbija)
U Republici Srpskoj registrovana su 42 nova slučaja virusa korona, rekao je ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić.

Time je ukupan broj zaraženih povećan na 346.

Šeranić je rekao da je testirano ukupno 216 lica, te da je prisustvo virusa potvrđeno kod 42 osobe. U pitanju su 24 muškarca i 18 žena.

Riječ je o 27 lica iz Banjaluke, četiri iz Laktaša, tri iz Šipova, dvije iz Mrkonjić Grada i po jedna iz Kotor Varoša, Čelinca, Kneževa, Prnjavora, Ribnika i Novog Grada.

– Uglavnom je riječ o porodičnim žarištima i uzimali smo direktne uzorke od lica koja su provodila vrijeme sa njima u domaćinstvima – rekao je on i dodao da su u 216 testiranih uvršteni i uzorci uzeti tokom vikenda.

On je podsjetio da je u protekla 24 časa registrovan još jedan smrtni slučaj, čime je broj umrlih dostigao 11.

Šeranić je rekao da je dobra vijest rast broja lica koja su oporavljena, navodeći da ih je sada 56, te da je pod kontrolom treće žarište u Banjaluci.

Od ukupnog broja oporavljenih 39 osoba je iz Banjaluke, šest osoba je iz Laktaša, po dvije osobe su iz Modriče, Kneževa, Prnjavora i Čelinca, i po jedna osoba je iz Srpca, Dervente i Mrkonjić Grada.

Šeranić je naveo da je 14.417 osoba izašlo iz zdravstvenog nadzora, te da se trenutno pod nadzorom nalazi 7.232 lica.

– Do sada smo obavili 3.025 testiranja građana na virus korona – istakao je ministar zdravlja Srpske.

Šeranić je rekao da se na UKC Srpske trenutno nalaze 44 pacijenta sa teškom kliničkom slikom i da je pet lica priključeno na respirator.

– Na odjelu pulmologije smješteno je 61 lice, a deset lica čeka rezultate testiranja. U bolnici u Prijedoru imamo jedno lice, dva u Istočnom Sarajevu i po tri lica u Doboju i Bijeljini – naveo je on.

Izvor: RTRS

21 Shares
21 Shares
Copy link