Početna  /  U RS 139 novih slučajeva, privatne zabave žarišta
Izdvajamo Republika Srpska

U RS 139 novih slučajeva, privatne zabave žarišta

U posljednja 24 časa u Republici Srpskoj registrovano je 139 novih slučajeva virusa korona od 554 testirana uzorka, potvrđeno je na pres konferenciji Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Prema mjestu prebivališta, 23 osobe su iz Banjaluke, 14 iz Gradiške, devet iz Prijedora, osam iz Laktaša, po sedam iz Mrkonjić Grada, Rogatice, Trebinja i Bijeljine, po šest iz Zvornika, Srpca i Čelinca, pet iz Pala, po četiri iz Bratunca, Doboja, Kotor Varoša i Prnjavora, po tri iz Istočne Ilidže i Foče, po dvije iz Srebrenice i Šamca i po jedna iz Broda, Istočnog Novog Sarajeva, Kneževa, Kozarske Dubice, Lopara, Teslića, Ugljevika i Šipova.

Trenutno je hospitalizovano 255 oboljelih, a 20 ih je priključeno na respiratore.

Prijavljena su tri smrtna slučaja i to iz Banjaluke, Bijeljine i Mrkonjić Grada.

Privatne zabave su i dalje uzrok za ogroman broj pozitivnih u lokalnim zajednicama, rekao je v.d. direktor Instituta za javno zdravstvo RS Branislav Zeljković, dodajući da je i dalje nepovoljna epidemiološka situacija.

“U periodu do 14 dana nakon događaja i proslava imamo porast pozitivnih osoba. Preduzimanje mjera u opštinama ne treba da čeka pogoršanje situacije, već može da se radi i preventivno”, naglasio je Zeljković.

Apelovao je na sve građane Republike Srpske da se pridržavaju mjera i preporuka Instituta jer uskoro počinje nova školska godina i moramo najviše paziti na djecu.

“Vjerujem da ni nikome nije cilj da dođe do povećanja broja pozitivnih slučajeva na virus korona, a kamoli da povećanja broja zaražene djece”, rekao je Zeljković.

4 Shares
4 Shares
Copy link