Početna  /  U Republici Srpskoj još 16 osoba pozitivno na virus korona
Republika Srpska

U Republici Srpskoj još 16 osoba pozitivno na virus korona

U Republici Srpskoj još 16 osoba pozitivno je na korona virus, što je na dnevnom nivou najviše dosad, potvrdio je ministar zdravlja Alen Šeranić. Broj zaraženih, dodaje on, se popeo na 45.

– Devet osoba vezano je za klaster u Banjaluci. Imamo jednu osobu u Ribniku, jednu u Prijedoru, jednu u Kozarskoj Dubici, jednu u Bijeljini. Riječ je o 10 žena i šest muškaraca – rekao je ministar Šeranić, nakon sjednice Republičkog štaba za vanredne situacije.

Jedna osoba je smješetna u OB Prijedor i srednje je kliničke slike, a jedna u OB Bijeljina, lakše kliničke slike. Jedna osoba ima istoriju putovanja u Beograd, a jedna je radila na aerodromu u BiH. Jedna osoba je došla iz Austrije.

– Osoba iz Bijeljine je putovala iz Egipta, preko Beča. Pratimo zdravstveno stanje ovih osoba. Pod nadzorom 9.850, a 330 osoba je izašlo iz nadzora. Najvažnije je da se smanji socijalni kontakt i da se sprovode mjere lične prevencije. Najviše osoba pod nadzorom je u Banjaluci. Imamo 45 osoba pozitivnih na korona virus u RS – rekao je Šeranić.

Izvor: Srpskainfo

 

1 Share
1 Share
Copy link