U Rajlovcu ubijena dva vojnika Oružanih snaga BiH!

Pravo opsadno stanje večeras vlada u Rajlovcu kod Sarajeva nakon dvostrukog ubistva u lokalnoj kladionici, javlja reporter N1 televizije

policija-sarajevo

Nepoznati muškarac ubio je dva, a ranio jednog vojnika Oružanih snaga BiH. Muškarac je vojnike ubio u kladionici, a nakon izlaska iz kladionice pucao je i na autobus GRAS-a. Prilikom pucnjave lakše su ranjeni vozač i dva putnika, ali ne, kako je kazao portparol MUP-a KS Irfan Nefić, od metaka nego od krhotina stakla.

22:25 Jake policijske snage opkolile su kuću osumnjičenog za napade u sarajevskom naselju Sokolje, javio je reporter N1 televizije.

22:12 Dragan Lukač, direktor Federalne uprave policije, kazao je da je još rano govoriti da li se radi o činu terorizma.

21:40 Zamjenik ministra odbrane BiH Emir Suljagić potvrdio je da su u pucnjavi koja se večeras dogodila u Rajlovcu ubijena dva vojnika Oružanih snaga BiH, te da je jedan povrijeđen.

21:34 Muškarac je pucao na autobus GRAS-a. U pucnjavi ranjene tri osobe.

20:24 Napadač je vojnike ubio u sportskoj kladionici

19:44 U Rajlovcu kod Sarajeva ubijena dva pripadnika Oružanih snaga BiH

SIPA oformila poseban tim zbog dvostrukog ubistva u Rajlovcu

Agencija za istrage i zaštitu BiH oformila je poseban tim koji će biti na raspolaganju MUP-u Kantona Sarajevu u slučaju potrebe.

Kako je za N1 televiziju potvrdila glasnogovornica SIPA-e Kristina Jozić, još uvijek se ne zna kvalifikacija djela u kojem je jedna osoba ubila dva vojnika Oružanih snaga BiH u Rajlovcu, ali su stavili svoje resurse na raspolaganje.

Prema nezvaničnim informacijama, muškarac je vojnike ubio u kladionici, a navodno je nakon izlaska iz kladionice pucao i na autobus.

Autor