Početna  /  U Nevesinju otvorena međunarodna izložba slika
Hercegovina Kultura nevesinje

U Nevesinju otvorena međunarodna izložba slika

NEVESINJE –  U Gradskoj galeriji u Nevesinju večeras su izložena umjetnička djela nastala u ovogodišnjoj koloniji „ART simpozijum Jahorina“ koja okuplja vajare i slikare iz svih krajeva svijeta. 

(FOTO:Moja Hercegovina)
Lazo Savić (FOTO:Moja Hercegovina)

Vajarske i slikarske radove nastale na 14. tradicionalnom simpozijumu koji se organizuje na Jahorini stvarali su umjetnici iz Bugarske, Srbije, Meksika, Južne Koreje, Izraela i BiH. Osnivač “ART simpozijum Jahorina” Lazo Savić izrazio je zadovoljstvo što se već četiri godine umjetnički radovi sa simpozijuma izlažu u Nevesinju.

Likovna kolonija je počela sa radom 2003 godine i međunarodnog je karaktera. Interesantno za ovaj saziv je da smo na spisak od dosadašnjih dvadeset država po prvi put pridružili umjetnike iz Južne Koreje i Meksika, dok su bili prisutni i naši stalni učesnici“, rekao je Savić i izrazio žaljenje što neke od skulptura koje su nastale u toku  simpozijuma nisu izložene u Nevesinju.

Izložba u Gradskoj galeriji u Nevesinju ostaće otvorena do 27.08.2016 godine, a svi posjetioci će imati priliku da se upoznaju sa radom međunarodnih umjetnika koji su kroz slobodne teme i vlastiti pristup umjetnosti dali doprinos tradicionalnoj međunarodnoj likovnoj koloniji.

Ljubiša Bukvić

0 Shares
0 Shares
Copy link