Početna  /  U Kompenzacioni fond Srpske hitno uključiti radnike!
Izdvajamo Republika Srpska

U Kompenzacioni fond Srpske hitno uključiti radnike!

Savez sindikata Republike Srpske uputio je zahtjev Vladi Republike Srpske da u Upravni odbor Kompenzacionog fonda hitno uključi predstavnika radnika.

Podsjećamo, kako je portal CAPITAL juče objelodanio, Vlada Srpske je prilikom formiranja Upravnog odbora Fonda, koji je formiran za spas privrede i radnih mjesta, izbacila predstavnike radnika i sindikata, dok je sa druge strane fotelje podijelila svojim ministrima i poslodavcima.

Ranka Mišić, predsjednik Saveza sindikata Republike Srpske zatražila je da se Upravni odbor dopuni sa još jednim članom koji bi zastupao sindikat, a dok se to ne učini kroz izmjenu propisa, da se njihovom predstavniku da status posmatrača.

„Nama je važno da znamo ko će i čiji će radnici dobiti novčanu pomoć, kao i da ne dođe do zloupotrebe od jednog manjeg dijela poslodavaca. Prema nekim našim podacima pojedini poslodavci od radnika traže da kad dobiju novac od pomoći dio vrate njima. Zato nam je važno da imamo predstavnika”, rekla je Mišić za CAPITAL.

Ona je dodala da je bitno da novac koji je namjenjen radnicima i završi u njihovim novčanicima.

“To je jedini razlog zbog kojeg tražimo naše učešće i ništa drugo, jer u tom i takvim odborima nema nikakve novčane naknade”, zaključila je ona.

Podsjećamo, cilj fonda je direktna podrška preduzetnicima i poslovnim subjektima za saniranje šteta prouzrokovanih virusom korona.

Kompenzacioni fond je pravni nasljednik Fonda solidarnosti za obnovu Srpske koji je preuzeo njegova prava i obaveze, ali ne i njegovu strukturu upravnog odbora.

(Capital)

7 Shares
Copy link
Powered by Social Snap