Početna  /  Tužilaštvo BiH traži vraćanje Fahrudina Radončića u pritvor
Bosna i Hercegovina Federacija BiH

Tužilaštvo BiH traži vraćanje Fahrudina Radončića u pritvor

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine uputilo je žalbu Sudu BiH na odluku o ukidanju pritvora za Fahrudina Radončića, lidera SBB-a zbog kršenja mjera zabrane, potvrđeno je za N1 iz ove institucije.

fahrudin-radoncic

“Bili smo zadovoljni određivanjem kućnog pritvora, ali zbog kršenja mjera zabrane optuženog, uložili smo žalbu na odluku”, kazao je za N1 Boris Grubešić, portparol  Tužilaštva BiH.

Sud BiH ranije je odbio prijedlog za produženje pritvora, a Radončiću su određene mjere zabrane.

Podsjećamo, protiv Radončića, ali i stranačkih kolega Bakira Dautbašića i Bilsene Šahman, je u ponedjeljak, 15. februara, potvrđena optužnica po svim tačkama. Na optužnici se nalazi i ime Zijada Hadžijahića.

Navedene osobe se terete da su, između ostalog, organizovali i postali pripadnici organizirane grupe ljudi, koju je organizovao i kojom je rukovodio Fahrudin Radončić.

Oni su svojim djelovanjem, međusobnim dogovaranjem i međusobno povezanim radnjama, u vremenskom periodu od 14.12. 2015. godine do 12. 01. 2016. godine, počinili krivična djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela, ometanje rada pravosuđa i davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

0 Shares
0 Shares
Copy link