Nedjelja, 19.01.2020
More
  Početna Vijesti

  Trebinjski odbornici jednoglasno za novu Palatu pravde

  Podijeli:

  TREBINJE – Odbornici trebinjske Skupštine danas su jednoglasno usvojili odluku o osnivanju i korištenju stambenog fonda za socijalno ugrožene kategorije, kao i o stambenom zbrinjavanju korisnika kolektivnih vidova smještaja. Jednoglasno su podržali i inicijativu za izgradnju Palate pravde, čime bi se riješio problem smještaja pravosudnih institucija u Trebinju.

  32. sjednica Skupštine grada Trebinja
  32. sjednica Skupštine grada Trebinja (FOTO: Moja Hercegovina)

  Prema riječima Marine Herbez iz stambeno-komunalnog odjeljenja, odlukom o osnivanju i korištenju stambenog fonda definiše se zbrinjavanje ugroženih kategorija koje nisu u stanju da stambeno pitanje riješe po tržišnim uslovima, dok će stambeno zbrinjavanje korisnika kolektivnih vidova smještaja biti riješeno kroz provođenje projekta „Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnog smještaja putem osiguranja javnih stambenih rješenja“.

  Usvojenom inicijativom izgradnje Palate pravde u Trebinju biće riješen smještaj Okružnog i Osnovnog suda, te Okružnog tužilaštva. Kako navodi Željka Ružić iz Odsjeka za imovinsko-pravne poslove u Gradu Trebinju, na ovaj način oslobodile bi se prostorije Okružnog suda, a u njih bi bilo smješteno Pravobranilaštvo, Okružni privredni sud i Centar za besplatnu pravnu pomoć.

  – Dinamika realizacije ovog projekta će biti utvrđena, a sve će biti uslovljeno sredstvima koja budu dodjeljena Ministarstvu pravde RS. To su sredstva iz IPA fondova, pa zahtijevaju poštovanje određenih rokova u skladu sa datim projektom – istakla je Ružić.

  Željka Ružić (FOTO: Moja Hercegovina)
  Željka Ružić (FOTO: Moja Hercegovina)

  Predviđeno je da Palata pravde bude izgrađena na mjestu gdje se trenutno nalazi Teritorijalna vatrogasna jedinica Trebinje koja će najvjerovatnije biti izmještena u okviru Regulacionog plana „Zasad polje“ čija je izmjena danas usvojena uz dopunu obrazloženja odluke. Naime, zatraženo je da se, osim nove lokacije za vatrogasni dom, nakon promjene lokacije jednog objekta MUP-a RS obezbijedi i nova lokacija prostorija Boračke organizacije Trebinje.

  Odbornici su usvojili i odluku o pristupanju izradi regulacionog plana „Grad sunca“ na prostoru koji obuhvata nekadašnji regulacioni plan „Draženska gora“, dok zaključak SNSD-a, kojim je traženo da se urbanističkim planovima definiše još 350 hektara uz predviđenu lokaciju turističkog grada, nije dobio potrebnu većinu.

  Gradska izborna komisija skupštinskom odlukom danas je dobila novog člana, Nemanju Ninkovića, koji će sjesti na mjesto Mirka Ćurića kome je istekao mandat. Fatima Kovać danas je, nakon isteka mandata, ponovo imenovana za člana GIK-a.

  Jelena Denda

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  Elektrokrajina nezakonito reklamira privatna preduzeća, krivične prijave protiv odgovornih

  U septembru mjesecu prošle godine, javno preduzeće "Elektrokrajina" je uz račune za električnu energiju distribuiralo i letke fondacije "Djeca nam se rađala", u kojoj...

  POVEZANE VIJESTI