Početna  /  Trebinjska policija privela dva lica zbog prijetnji Luki Petroviću i Iliji Tamindžiji
Hercegovina Trebinje

Trebinjska policija privela dva lica zbog prijetnji Luki Petroviću i Iliji Tamindžiji

TREBINJE – Lica inicijala G. A (1982.)  i B.M (1995.) iz Trebinja, nedavno su privedena u Policijsku stanicu Trebinje i priznala da su u toku predizborne kampanje 2016. godine na jednom od trebinjskih portala putem lažnih fejsbuk profila pod imenima „Janko Janković“ i „Rade Pančevac“ uputila određene prijetnje sadašnjem gradonačelniku Trebinja Luki Petroviću i narodnom poslaniku Iliji Tamindžiji, potvrdio je Žarko Laketa, načelnik Policijske uprave Trebinje.

Na ovom predmetu Policijska uprava radila je od 2016.godine sa Upravom kriminalističke policije i Jedinicom za visokotehnološki kriminalitet.

„Radeći na ovom predmetu nedavno smo došli do izvršilaca ovih krivičnih djela, koja su privedena u Policijsku upravu Trebinje i u potpunosti priznala krivicu“, kazao je Laketa i dodao da su nakon dokumentovanja ovog krivičnog djela, policijski službenici Sektora kriminalističke policije PU Trebinje dostavili izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Ugrožavanje  sigurnosti“  protiv ovih lica, po naredbi Osnovnog suda  u Trebinju.

Laketa je naglasio da PU Trebinje, zajedno sa Ministarstvom unutrašnjih poslova RS, ima mogućnost kako stručnu tako i tehničku da u budućnosti riješava ovakva krivična djela koja su u posljednje vrijeme znatno prisutna kroz određene društvene mreže.

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap