Početna  /  Trebinjka Anja Đurić nastupa u takmičarskom programu ovogodišnjeg Đurđevdanskog festivala
Izdvajamo Trebinje

Trebinjka Anja Đurić nastupa u takmičarskom programu ovogodišnjeg Đurđevdanskog festivala

Foto: Đurđevdanski festival

Đurđevdanski festival je godinama unazad okupljao talentovanu djecu iz Republike Srpske, da bi se format festivala vremenom promijenio pa danas govorimo o respektabilnom festivalu koji okuplja talentovanu djecu Balkana, pa i šire. Mnoge pjesme sa Đurđevdanskog festivala su (o)živjele i još uvijek žive, a mnogi učesnici festivala su ostali u muzičkim vodama i napravili karijere. Prošle godine se Đurđevdanski festival, zbog pandemije virusa korona, nije održao, a ove godine biće održan onlajn festival koji ćete, putem društvenih mreža i onlajn platformi, moći pratiti 14. maja od 20 časova. Ove godine u konkurenciji za nagrade nalazi se 16 kompozicija koje će izvesti učesnici iz Bugarske, Srbije, Hrvatske, Rusije, Crne Gore, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Među ovogodišnjim učesnicima našla se i dvanaestogodišja Trebinjka Anja Đurić koja će u duetu sa Kolinom Odicki iz Prijedora izvesti kompoziciju ”Nikola”. Anja ove godine ne brani samo čast Trebinja već i cijele istočne Hercegovine.

Ovogodišnje izdanje Đurđevdanskog festivala će, zbog aktuelne epidemiološke situacije, morati pretrpjeti određene promjene, pa ćemo po prvi put gledati onlajn festival, a zbog nemogućnosti nastupa uživo, a samim tim i ocjenjivanja te nagrađivanja najboljih izvođača, određene promjene desiće se i kada su u pitanju nagrade. Neće biti dodijeljene nagrade za interpretaciju, jer žiri neće biti u prilici da ocjenjuje nastupe uživo, a izostaće i nagrada za scenski nastup i nagrada žirija učesnika. Ukupno 6 nagrada će biti dodijeljeno a to su: tri nagrade za kompoziciju (prvo, drugo i treće mjesto), nagrada za najbolji aranžman, nagrada za najbolji tekst i nagrada publike. Učesnike će ocjenjivati sedmočlani stručni žiri u sastavu:

Mr Mladen Matović, vanredni profesor na Akademiji umjetnosti u Banjaluci, dirigent, kompozitor i aranžer
Mari Mari, muzički pedagog i kantautor iz Srbije
Frančesko Kolasanto, muzičar, kompozitor i aranžer iz Italije
Albina Smajlović, producent za dječiju muziku u Muzičkoj produkciji RTRS-a
Mr Igor Paspalj, muzički pedagog, kompozitor, aranžer i gitarista iz Prijedora
Nikolina Lazić, izvođač pobjedničke kompozicije Đurđevdanskog festivala 2019.
Dejan Dejanović, urednik Đurđevdanskog festivala i rukovodilac Muzičke produkcije RTRS-a.

Dvanaestogodišnja Anja Đurić nastupiće pod rednim brojem 10, u duetu sa Prijedorčankom Kolinom Odicki. Numera koju će izvesti zove se ”Nikola”. Anja Đurić je jedini učesnik sa područja istočne Hercegovine te će braniti čast ove regije. Učenica je šestog razreda Osnovne škole ”Jovan Jovanović Zmaj” te trećeg razreda Muzičke škole u Trebinju. Svira klavir i članica je crkvenog hora Sveta Anastasija Srpska. Ovu talentovanu Trebinjku možete podržati tako što ćete označiti da vam se sviđa kompozicija ”Nikola”, a kompozicija koja osvoji najviše glasova osvojiće nagradu publike.

Sve informacije vezane za ovogodišnji Đurđevdanski festival možete pratiti OVDJE a 14. maja budite uz Anju Đurić, a prethodno glasajte za nju i njenu drugaricu Kolinu i njihovu kompoziciju ”Nikola”.

Igor Svrdlin

 

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap