Početna  /  Trebinje uskoro bogatije za još jedan dječiji hor
Hercegovina Trebinje

Trebinje uskoro bogatije za još jedan dječiji hor

U Trebinju će se krajem juna mjeseca održati audicija za upis članova u dječiji hor ”Fisi Dora”, čime će kulturna scena grada na Trebišnjici biti obogaćena još jednim horom. Ovu informaciju je za internet magazin ”Moja Hercegovina” potvrdila prof. dr Isidora Grubač, koja je inicijator i osnivač dječijeg hora ”Fisi Dora”.

U razgovoru za naš magazin, Isidora navodi da će dječiji hor ”Fisi Dora” imati odsjek za solo pjevanje, hor, orkestar uz pratnju savremene melodije i moderno pjevanje. Ovaj hor će, po njenim riječima, imati i filijale u Kotoru i Dubrovniku, a ideja je da djeca, polaznici hora ”Fisi Dora” u međusobnoj saradnji putuju i zajedno uče.

”Upis u Trebinju je planiran krajem juna. ”Fisi Dora” nudi solo pjevanje, hor, orkestar uz pratnju savremene melodije, moderno pjevanje, a nudi i putovanje kroz razne države, na početku će se mješati i putovati po gradovima BiH, Crne Gore i Hrvatske , a kasnije dok se uhodaju planiran je i odlazak u ostale države, a na putovanjima će biti besplatan smještaj i troškovi.” – kaže prof.dr Isidora Grubač za internet portal ”Moja Hercegovina”.

Grubačeva navodi da je planirana i saradnja sa dječijim horom ”Čarolija”, te da će, uz adekvatan kadar, djeca imati priliku da steknu zavidno znanje. Naglašeno je i da će prva godina biti besplatna za svu djecu, a da će nakon toga cijena varirati, zavisno od uzrasta djeteta i još nekih paramatera.

”Najbolja ponuda jeste što ćemo biti povezani i sarađivati sa dječijim horom ”Čarolija” , te to što će djeca u dječijem horu ”Fisi Dora” biti u prilici da steknu znanje kao da su upisali muzičku školu. Ja sam po zvanju profesor doktor latinskog i francuskog jezika, završila sam osnovnu i srednju muzičku školu, ali će sa djecom raditi po dvije profesorice sa završenom Muzičkom akademijom čime garantujemo zavidnu muzičku edukaciju. Što se tiče članarine, prva godina će biti besplatna, a kasnije će biti dogvor oko cijene , jer neće svi plaćati isto , najmlađa djeca  će plaćati najmanje i djeca koja budu imali brata ili sestru u grupi. Planirana su putovanja svaki mjesec. Vršićemo razmjenu djece iz hora u Trebinju sa horom u Kotoru ili sa horom iz Trebinja sa horom u Dubrovniku.” – navodi prof. dr Isidora Grubač.

Upis je za djecu uzrasta od 3 do 15 godina, a upis trebinjske djece će se vršiti u Domu mladih. Biće primljeno ukupno 50 mališana, a ukoliko prijavljenih bude više od 50, vršiće se selekcija na audiciji.

Igor Svrdlin

0 Shares
0 Shares
Copy link