Početna  /  Trebinje: U petak festival “Zvon zvonke pjesme”
Hercegovina

Trebinje: U petak festival “Zvon zvonke pjesme”

TREBINJE – U Trebinju će u petak, 24. maja, biti održan 20. Festival dječije muzike “Zvon zvonke pjesme” na kojem će 17 mladih izvođača predstaviti 16 kompozicija.

“Svi ovogodišnji izvođači su debitanti – bez ranijih iskustava u javnom nastupu”, rekao je na konferencija za novinare Božidar Vučur, direktor Festivala i muzički urednik Radio Trebinja koji je organizator manifestacije.

On kaže da je za dvije decenije na audicijama Festivala, koji je humanitarnog karaktera, učestvovalo 2.000 djece, od kojih su danas neki profesionalci.

Prema njegovim riječima, Festival je kroz sve godine njegovao muziku prilagođenu uzrastu djece i od tog koncepta ne odustaje.

Načelnik gradskog Odjeljenja za društvene djelatnosti Zoran Milošević istakao je da je Festival uvijek bio jedna od najvažnijih godišnjih manifestacija, a najveći značaj je u tome što okuplja talentovanu djecu kojoj pruža priliku da se afirmišu.

Direktor trebinjskog Centra za informisanje i obrazovanje Manojlo Ćuk rekao je da će ogranizatori iduće godine nastojati da učešće na Festivalu bar djelimično bude omogućeno i djeci iz drugih hercegovačkih opština.

“Organizatori će nastojati da Festival postane regionalan, da učestvuju i djeca koja u svojim sredinama nemaju priliku da se dokazuju na ovakvim manifestacijama”, istakao je Ćuk.

Učesnik prva dva festivala “Zvona zvonke pjesme” Marija Ninković navela je da su mnoge trebinjske generacije odrastale uz ovu manifestaciju.

Voditelj ovogodišnjeg festivala je trebinjski glumac Darko Kurtović, a u revijalnom dijelu nastupiće prošlogodišnji pobjednik Sofija Brborić, učesnik Đurđevdanskog festivala Milica Rajković i finalista televizijskog takmičenja “Zvijezda možeš biti ti” Stefan Debota.

Festival “Zvon zvonke pjesme” biće održan u sali Kulturnog centra, sa početkom u 19.00 časova. Cijena ulaznice iznosiće 1 KM.