Trebinje: Sofija u nedjelju putuje na liječenje

TREBINJE – Sofija Radovanović, desetomjesečna djevojčica iz Trebinja oboljela od tumora na desnom oku, u nedjelju odlazi na liječenje u Švajcarsku. Djevojčicina tetka Darija nam je potvrdila da je porodica dobila rješenje da će Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske uplatiti 18, a Fond solidarnosti 42 hiljade švajcarskih franaka za liječenje ove djevojčice.

Kako smo ranije pisali Sofijin odlazak i liječenje na Univerzitetskoj klinici u Lozani, u Švajcarskoj, jedina je nada da uz višegodišnje liječenje beba ne izgubi vid.

Priča o malenoj Sofiji je za kratak vremenski period povezala brojne humaniste. Porodica je uputila zahvalnost svim ljudima koji su im, u ovim teškim danima, pružili podršku.

„Zahvaljujemo se svim dobrim ljudima koji su se odazvali humanitarnim akcijama za Sofiju. S ovim su nam dali podršku i snagu da naša borba uspješno počne“, istakla je Sofijina tetka Darija koja je pojasnila da je pred hrabrom bebom dugogodišnja borba da uspije sačuvati vid.

Podsjećamo, malenoj Sofiji je prije šest mjeseci zbog tumora odstranjeno lijevo oko, a 25. januara na kontroli u KC u Beogradu doktor je ultrazvukom ustanovio da dijete ima dva tumora na desnom oku.

Sofijina borba se nastavlja, a i dalje ostaje aktivan žiro račun Sberbanke: 567-4415000-118321 na ime Radovanović Vukica.

 

Jela Vučković

Autor