Početna  /  Trebinje: Smijenjen potpredsjednik Skupštine Bojan Šapurić
Hercegovina Trebinje

Trebinje: Smijenjen potpredsjednik Skupštine Bojan Šapurić

TREBINJE – Potpredsjednik Skupštine grada Trebinja Bojan Šapurić iz Demokratskog narodnog saveza razriješen je dužnosti na današnjoj sjednici, a na njegovo mjesto imenovan je Mijat Šarović iz Ujedinjene Srpske.

Bojan Šapurić (Foto: Moja Hercegovina)

Komisija za izbor i imenovanje trebinjske Skupštine obrazložila je da je Šapurić smijenjen jer nije obavljao funkciju u opštem interesu, kao i zbog toga što ne poštuje dogovore koalicije.

Šapurić je u obraćanju odbornicima rekao da je svoju funkciju obavljao dostojno i odgovorno, te da će nastaviti da radi u interesu grada Trebinja.

“Mi smo ovim pokazali gdje je demokratija u 21. vijeku. Toliko je sve ovo smiješno i žalosno da čovjek ne može da povjeruje šta se dešava. Sve što smatram da nije dobro za interes grada neću podržati, a sve što je dobro ću podržati ubuduće”, rekao je Šapurić.

Odbornik DNS-a u trebinjskoj Skupštini Petar Ivanković rekao je da Šapurićevo razriješenje dužnosti znači prekid koalicije između SNSD-a i DNS-a, te zamolio odbornike da odustanu od Šapurićeve smjene. Zajedno sa odbornikom DNS-a u trebinjskoj Skupštini Petrom Ivankovićem, Šapurić je danas ostao uzdržan prilikom glasanja o kreditnom zaduženju grada.

21 Shares
21 Shares
Copy link