Početna  /  Trebinje se oprostilo od šampionke Ane Čučković
Hercegovina Trebinje

Trebinje se oprostilo od šampionke Ane Čučković

TREBINJE – Od tragično stradale plivačke šampionke i reprezentativke BiH, osamnaestogodišnje Ane Čučković, danas su se na komemorativnoj sjednici u trebinjskom Kulturnom centru oprostili njeni prijatelji, drugovi iz školskih klupa, kolege iz svijeta sporta i brojni sugrađani.

komemoracija_ana_cuckovic_mojahercegovina

U ime Grada Trebinja, posljednji pozdrav Ani uputio je gradonačelnik Slavko Vučurević koji je rekao da ovaj grad „zna i pamtiće da je ona sa svojih samo 18 godina uradila više nego mnogi koji su duže živjeli od nje“.

– Njen šarm prodirao je pravo u srce i kada god bi skočila u bazen, sportsko Trebinje bilo je s njom. Ne znam da li je ona čula te aplauze i riječi podrške, ali uvijek smo nastojali da je podržimo, da joj dodamo malo snage, jer volje, talenta i sportskih motiva nikad joj nije falilo. Draga Ana, živjela si prekratko, ali u ljubavi i velikim izazovima uz mnogo želja i očekivanja. Doživjela si da budeš na vrhu, da isprednjačiš, da sustigneš i prestigneš i da trijumfuješ. Ne znam čemu si se sve nadala, o čemu si sve sanjala, ali sam uvjeren da si ono najvažnije sigurno dotakla, a možda i velikim dijelom ostvarila. Danas ćemo te ispratiti iz ovog grada koga si toliko voljela, kome si mnogo dala i koga si toliko zadužila, ali sjećanje na tebe vječno će trajati, kako u sportskim analima ovog grada, tako i u dušama njegovih ljudi koji su te voljeli i poštovali – kazao je Vučurević.

Anina porodica u prvom redu (FOTO: Moja Hercegovina)
Anina porodica u prvom redu (FOTO: Moja Hercegovina)

Od Ane su se danas oprostili i njeni školski drugovi u ime kojih je govorila Dragana Vukanović.

– Svojom energijom si sve nas nadahnjivala i činila da vjerujemo da možemo zajedno učiniti život ljepšim. Za četiri godine smo stvorili veliku porodicu iskrenih i vjernih prijatelja, među kojima si ti bila onaj pravi, onaj koji je utisnuo pečat u naša srca i u naše uspomene na školske dane. Zajedno smo osmišljali sadašnjost i naša druženja, proživljavali prošlost prepričavali sve ono što smo zajedno proživjeli. A zajedno smo gradili budućnost, tražeći srećnu zvijezdu pod ovim zvjezdanim nebom. Mi još uvijek ovdje na zemlji tražimo, a ti, draga prijateljice, postala si dio tog zvjezdanog prostranstva, jer sada počivaš u miru sa druge strane neba. Ali Bog uvijek bira samo najbolje. Zato počivaj, draga Ana, neka ti je vječna slava. Mi ćemo te zauvijek pamtiti – rekla je Vukanović.

Anini roditelji Snežana i Zoran, i sestre Maja i Sonja (FOTO: Moja Hercegovina)
Anini roditelji Snežana i Zoran, i sestre Maja i Sonja (FOTO: Moja Hercegovina)

Ispred Plivačkog saveza BiH i RS, u ime cijele plivačke porodice naše i susjednih zemalja, izraze saučešća prenio je Goran Todorović.

– Odlazak Ane je nefer i težak poraz mladosti, talenta, predanog rada, vrhunskih postignuća, svega onog po čemu je Ana bila poznata u Banjaluci, Sarajevu, Mostaru, Beogradu i čitavom regionu. Sa nama ostaju drage uspomene na borbenu i veselu djevojčicu koja je u skromnim uslovima uspjela napraviti jako mnogo. Ana će biti vječno s nama na bazenima, biće vječno u našim uspomenama i u našim srcima – kazao je Todorović.

komemoracija_ana2_mojahercegovina

Ana Čučković bila je višestruka prvakinja BiH i Republike Srpske u plivanju i državna juniorska rekorderka na 100 metara prsno. Biće sahranjena danas u 16 časova na gradskom groblju u Podgljivlju.

Jelena Denda

 

 

 

196 Shares
196 Shares
196 Shares
Copy link