Početna  /  Trebinje: Rekonstrukcija glavne ulice završava za sedam dana, najavljena izgradnja dvije obilaznice
Hercegovina Trebinje

Trebinje: Rekonstrukcija glavne ulice završava za sedam dana, najavljena izgradnja dvije obilaznice

TREBINJE – Rekonstrukcija glavne ulice u Trebinju biće završena za sedam dana, 25. maja, a u ovoj godini trebalo bi da započnu radovi na izgradnji istočne i zapadne obilaznice, najavili su danas u ovom gradu direktor Puteva Srpske Nenad Nešić i gradonačelnik Trebinja Luka Petrović. 

Luka Petrović i Nenad Nešić u Trebinju (FOTO: Moja Hercegovina)

Prema riječima Luke Petrovića, glavna trebinjska ulica rekonstrukcijom će dobiti sistem tehičke vode sa razvodima po okolnim ulicama i naseljima.

– Izvodi se sistem optike koja će biti razvučena po cijelom trupu saobraćajnice, od Rajfajzen banke do Vatrogasnog doma, i biće raspoloživa za sve objekte. Popravljaju se vodovodne i kanalizacione cijevi i oborinska infrastruktura. Na kraju će ulica biti završena sa kvalitetnim asfaltom i obilježavanjem na ovoj kolovoznoj traci – rekao je danas Petrović.

On je dodao da će rekonstrukcija koštati preko 350.000 maraka, od čega će Putevi Srpske finansirati od 200.000 do 250.000 KM, a Grad Trebinje ostatak.

Petrović je najavio i da će u ulici Stepe Stepanovića, od Spomen sobe poginulim borcima do Autobuske stanice, biti izgrađena treća kolovozna traka čime bi bio riješen problem skretanja u kompleks bivše kasarne.

Radovi na glavnoj ulicu u Trebinju (FOTO: Moja Hercegovina)

Takođe, danas je najavljeno da će Putevi Srpske zajedno sa Gradom Trebinjem ove godine ući u projekat izgradnje istočne i zapadne obilaznice.

– U ovoj godini imamo još planova za pomoć od Puteva RS, prije svega u izradi projektne dokumentacije za istočnu obilaznicu Grada Trebinja. Pristupićemo formiranju finansijske konstrukcije za istočnu obilaznicu koja je vrijedna 30 miliona KM, te izradi zapadne obilaznice, duge oko pet kilometara, koja će ići od manastira Duži prema putu za Mostar – najavio je Petrović.

Direktor Puteva RS Nenad Nešić istakao je da će istočna obilaznica biti finansirana od sredstava koja su bila obezbijeđena za prethodno planiranu obilaznicu. Iako je pred posljednje izbore Nešić najavio da će put Trebinje-Ljubinje biti kompletno rekostruisan, on je danas rekao da će se u ovoj sezoni nastaviti sa sanacijom samo jednog dijela ovog puta.

– Prošle godine smo sanirali šest kilometara puta Trebinje-Ljubinje, a nadam se da ćemo u ovoj godini uraditi isto toliko. Tako da ćemo, na neki način, potpuno rehabilitovati ovaj put – izjavio je Nešić.

Danas je bilo riječi i putu Ljubinje-Stolac, čiju je rekonstrukciju, takođe, Nešić najavio pred posljednje izbore, ali od radova na njemu za sada, sve su prilike, nema ništa.

– Kako budemo obezbijedili sredstva, tako ćemo pristupati radovima na putu Ljubinje-Stolac – rekao je Nešić.

Jelena Denda Borjan

 

0 Shares
0 Shares
Copy link