Trebinje: Razbijeno staklo na džamiji (FOTO)

TREBINJE – Policijskoj stanici Trebinje prijavljeno je da je na Osman-pašinoj džamiji u Starom gradu razbijeno staklo, a ispred džamije je danas održana pres konferencija.

Trebinjski imam Sadmir Mustafić izrazio je žaljenje zbog ovog dogadjaja. Kaže da su se danas okupili sa ciljem da pošalju lošu i zabrinjavajuću poruku.

“Juče izmedju 7 i 12 časova se desio nemio slučaj da je nepoznato lice razbilo prozor džamije. Osuđujemo, kako ja tako i Međureligijsko vijeće ovaj događaj. Iskreno žalim svako lice koje ima dostojanstva i hrabrosti da udari na vjerski objekat. Izražavamo svoju zabrinutost zbog ovoga i nadamo se da se ovako nešto neće više ponavljati”, kaže Mustafić.

Sadmir Mustafić (Foto: Moja Hercegovina)

Sveštenik Dražen Tupanjanin kaže da je Trebinje grad mirnih i dobrih ljudi i najoštrije osuđuje onoga ko može da pomisli, a kamoli da uradi nešto slično.

“Kamen bačen na trebinjsku džamiju je kamen bačen na svakog dobronamjernog stanovnika ovog grada. Zbog toga sam ja danas ovdje da pružim podršku svom kolegi imamu Sadmiru, a sa nama su predstavnici Međureligijskog vijeća koji su došli na sastanak u Trebinje, koje su odabrali kao miran i civilizovan grad. Baš u tom razdoblju desi se ovo što treba da služi na sramotu svima nama. Osuđujemo svakoga ko može da pomisli, a kamoli da uradi nešto slično”, kaže Tupanjanin.

Dražen Tupanjanin (Foto: Moja Hercegovina)

Iz PU Trebinje su kazali, u toku je potraga za počiniocima ovog krivičnog djela.

”PS Trebinje je evidentirala tokom dana polomljeno staklo na vjerskom objektu Osman-pašina džamija u Starom gradu. Odmah nakon prijave policijski službenici su izašli na lice mjesta, obavijestili tužioca. Preduzete su sve mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja i dokumentovanja ovog krivičnog djela”, rekla je Jovana Cvijetić, portparolka Policijske uprave.

Milena Koprivica

Autor