Početna  /  Trebinje: Pronađena tromblonska mina u Trebišnjici, na mjestu gdje su održavani skokovi
Hercegovina Trebinje

Trebinje: Pronađena tromblonska mina u Trebišnjici, na mjestu gdje su održavani skokovi

Ronioci trebinjskog Ronilačkog kluba “Posejdon” u današnjoj akciji čišćenja korita Trebišnjice od krupnog otpada, koji na njenom dnu završava zbog nesavjesnih građana, našli su i tromblonsku minu.

Foto: Avaz
Foto: Avaz

Kako su rekli za “Dnevni Avaz”, mina je primijećena na dnu rijeke nedaleko od Kamenog mosta, gdje su samo prije nekoliko večeri održani tradicionalni skokovi.

Prema riječima ronioca Aleksandra Kurtovića članovi ovog društva svake godine organizuju akcije čišćenja korita rijeke, ali osim krupnog otpada uvijek pronađu i neko od minsko-eksplozivna sredstva.

– Pošto mi u okviru ronilačkog kluba imamo i sertifikovane deminere, sutra ćemo organizovati akciju vađenja, rekoa je  Kurtović i dodao da ne može da precizira tačan termin akcije deminiranja.

Kurtović je apelovao na građene da minsko-eksplozivna sredstva, zaostala iz rata, ne bacaju u rijeku, već da ih predaju policiji ili Civilnoj zaštiti.

Sutra u  vremenu uklanjanja protivpješadijske tromblonske mine, koja je danas  obiželjena saobraćaj preko Kamenog mosta biće zatvoren.

Akcije čišćenja korita, Trebišnjice  organizovale su Hidroelektrane na Trebišnjici, a ronioci su izvukli značajne količine čvrstog otpada.

P. M. / Avaz

Oznake
0 Shares
0 Shares
Copy link