Početna  /  Trebinje: Priređeno donatorsko veče za izgradnju Sigurne kuće
Hercegovina Trebinje Vijesti

Trebinje: Priređeno donatorsko veče za izgradnju Sigurne kuće

TREBINJE – U organizaciji „Ženskog centra“ Trebinje, večeras je na trebinjskom Trgu slobode priređeno donatorsko veče za izgradnju Sigurne kuće za smještaj žrtava porodičnog nasilja u Istočnoj Hercegovini.

donatorsko_vece

Ovo donatorsko veče za cilj je imalo promociju kampanje prikupljanja sredstava za izgradnju Sigurne kuće u Trebinju, a svojim nastupom podržali su ga trebinjski muzičari: Ranko Slijepčević, Bobo Vučur, Marija Ninković, Nebojša Buha, Dragan Milović, te muzički sastav Miki i Adi.

Prema riječima direktorice „Ženskog centra“ Ljiljane Čičković, svi koji žele da doniraju sredstva za Sigurnu kuću večeras su mogli da dobiju uplatnice kako bi uplatili novac u narednim danima.

– Pošto su sve žiralne uplate, namjenski smo otvorili žiralni rančun u NLB banci, kaemovski i devizni. Oni koji nisu uplatili do sada, mogu večeras uzeti uplatnice i uraditi to u narednim danima. Instrukcije oko mogućnosti plaćanja već od utorka, 16. avgusta, mogu se naći na našoj namjenski otvorenoj veb stranici www.sirugnakucatrebinje.org – istakla je Čičković.

Ljiljana Čičković
Ljiljana Čičković

Ona je dodala da akcija traje dok ne budu prikupljena potrebna sredstva za izgradnju Sigurne kuće.

– Potrebno nam je oko 600.000 KM. Od Vlade RS smo ranije dobili 70.000 KM. Blizu 30 firmi i pojedinaca je već uplatilo određena sredstva, a očekujemo da će taj broj biti u porastu i da ćemo u narednih nekoliko mjeseci uspjeti da od lokalne zajednice, međunarodnih organizacija i Vlade RS dobijemo podršku i izgradimo Sigurnu kuću – kazala je Čičković.

Bobo Vučur, učesnik Donatorske večeri
Bobo Vučur, učesnik Donatorske večeri

Ukoliko izgradnja Sigurne kuće bude realizovana, omogućiće zbrinjavanje 20 žena sa područja Istočne Hercegovine.

Jelena Denda

0 Shares
0 Shares
Copy link