Početna  /  Trebinje: Položen kamen temeljac za izgradnju RTV doma Herceg televizije
Hercegovina Trebinje Vijesti

Trebinje: Položen kamen temeljac za izgradnju RTV doma Herceg televizije

TREBINJE – Vlasnik Herceg televizije Čedomir Papović i gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević položili su danas kamen temeljac za izgradnju RTV doma navedene televizije u ovom gradu.

Čedomir Papović i Slavko Vučurević položili kamen temeljac (FOTO: Moja Hercegovina)
Čedomir Papović i Slavko Vučurević položili kamen temeljac (FOTO: Moja Hercegovina)

RTV dom Herceg televizije biće izgrađen u krugu bivše kasarne, preko puta nove autobuske stanice, a prema riječima vlasnika Čedomira Papovića, on će sadržati sve što jedna medijska kuća treba da ima.

– Cilj je da održimo kulturu i tradiciju i da pomognemo u razvoju Hercegovine. Ovo je dio tog plana. Nadam se podršci svih društveno-političkih organizacija u Hercegovini koje trebaju da prepoznaju fuknciju i značaj televizije kao medijske kuće. Cilj nam je da to bude prava medijska kuća sa svim onim što ona nosi. To će biti jedan poslovno-stambeni objekat u kome će biti i sale za preskonferencije i kongrese – kazao je Papović.

On je najavio da će izgradnja ovog doma biti i prilika za otvaranje novih radnih mjesta, jer, kako je istakao, svaka investicija mora da vuče novo radno mjesto kako bi imala značaj i profit.

Ekipa novinara, snimatelja i montažera Herceg televizije (FOTO: Moja Hercegovina)
Ekipa novinara, snimatelja i montažera Herceg televizije (FOTO: Moja Hercegovina)

Direktor produkcije Radovan Papović danas je rekao da je jedna od ključnih pretpostavki za razvoj Herceg televizije obezbjeđenje vlastitog prostora u kojem bi mogla normalno da fukncioniše.

– To trenutno nismo u mogućnosti u podstanarskim prostorijama. Izgradnjom ovog doma mi ćemo stvoriti sve preduslove da Herceg televizija dalje raste i razvija se, da upotpuni i proširi lepezu svojih programskih sadržaja i da bude na usluzi svim građanima u Hercegovini – istakao je Papović.

Radovan i Čedomir Papović sa Slavkom Vučurevićem (FOTO: Moja Hercegovina)
Radovan i Čedomir Papović sa Slavkom Vučurevićem (FOTO: Moja Hercegovina)

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević čestitao je ovom prilikom vlasniku Herceg televizije što je odlučio da „svoj kapital, mukotrpno stvaran decenijama u Švajcarskoj, donese i vrati u svoju rodnu Hercegovinu“.

– To je jedan svijetao primjer koji treba da slijede i drugi Hercegovci. Herceg televizija afirmiše život, prati ono što se dešava u našem gradu, u našoj Hercegovini, to je televizija koja čuva kulturu i tradiciju našeg naroda. Staćemo iza nje, iza njenih programa, iza afirmacije našeg grada, Hercegovine i Hercegovaca. Evo, danas smo nakon niza objekata, tržnih centara, došli u priliku da stavimo i kamen temeljac za RTV dom. To nam je trebalo i imaćemo ga za koji mjesec – kazao je Vučurević.

herceg_tv1

Herceg televizija već dvije godine fukncioniše u iznajmljenim prostorijama u Trebinju, a kako je najavio njen vlasnik Čedomir Papović, izgradnja ovog RTV doma trebalo bi da bude završena u toku sljedeće godine.

Jelena Denda Borjan

0 Shares
0 Shares
Copy link