Početna  /  Trebinje: Počeo humanitarni turnir za Danijela Pudara-Džaju
Hercegovina Trebinje

Trebinje: Počeo humanitarni turnir za Danijela Pudara-Džaju

TREBINJE – Humanitarni turnir za prikupljanje novčane pomoći za liječenje Trebinjca Danijela Pudara DŽaje, koji je ostao nepokretan nakon nezgode na moru, održava se danas na sportskim terenima Fakulteta za proizvodnju i menadžment u Trebinju.

Na turniru se održavaju takmičenja u fudbalu, basketu, odbojci, klikerima i viteškim disciplinama, a učešće je prijavilo više od 50 ekipa.

Student Fakulteta za proizvodnju i menadžment i jedan od organizatora turnira Emilija Trklja izrazila je zadovoljstvo odzivom ekipa i istakla da je danas akcenat, osim humanosti, stavljen i na druženje i korektnu igru.

NJen fakultetski kolega Siniša Dropo rekao je da su studenti veoma zainteresovani za humanitarne akcije i dodao da su uložili znatan trud u organizaciju ovog turnira.

Dekan Fakulteta za proizvodnju i menadžment u Trebinju Dušan Jokanović rekao je da su organizacijom turnira studenti pokazali visok stepen društvene odgovornosti i zahvalio im na uloženom trudu.

“Mi ih učimo nastavi, a studenti pokazuju da u ljestvici učenja najviše znaju o moralnim vrijednostima, što je zaista u današnjem društvu od najvećeg značaja”, istakao je Jokanović.

Humanitarni turnir za liječenje Trebinjca Danijela Pudara DŽaje održava se treću godinu zaredom, a na prethodnim turnirima prikupljeno je oko 5.000 KM.

Trebinjac Danijel Pudar je prije četiri godine doživio nezgodu prilikom skoka u more kada je povrijedio kičmu, što je prouzrokovalo paralizu nogu i ruku.

Od tada traje borba za njegovo liječenje, a u Trebinju su do sada organizovane brojne akcije prikupljanja novčane pomoći.

59 Shares
59 Shares
Copy link