Trebinje: Počela s radom magnetna rezonanca u Bolnici Trebinje

TREBINjE – U trebinjkoj Bolnici danas je počela s radom magnetna rezonanca, jedina na području regije, koja će pacijentima omogućiti kvalitetno, brže i jeftinije liječenje, rekao je direktor ove zdravstvene ustanove Vaso Mijanović.

Prema njegovim riječima najbitnije je da pacijenti više neće morati da putuju do Kasindola ili da plaćaju usluge magnetne resonance u privatnim zdravstvenim ustanovama.

“Pored toga i naša zdravstvena ustanova  će imati koristi jer određeni procenat od te usluge ide u fond bolnice”, istakao je Mijanović i dodao da će pacijenti koji nisu oslobođeni participacije ovu uslugu plaćati 50 ili 60 maraka, u zavisnosti da li se usluga obavlja sa ili bez kontrasta.

Pregledi na magnetnoj rezonanci počinju od 8.00 časova i radiće svakim radnim danom, a pacijenti će moći doći na pregled sa uputnicom od porodičnog ljekara.

Prema riječima  Mijanovića magnetnu rezonancu uspjeli su obezbijediti kroz ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji sa privatnom dijagnostičnom kućom iz Banjaluke.

Jedan od današnjih pacijenata na magnetnoj rezonanci je i Dragoljub Ivanović, koji je za ovaj pregled došao iz Foče.

“Jutros sam došao u Trebinje i brzo sam završio pregled, iako je magnetna rezonanca danas počela s  radom nisam trebao čekati na pregled”, istakao je Ivanović.

Vaso Mijanović je, ovom prilikom, napomenuo da je trebinjska Bolnica od Gvida Štoklija iz Švajcarske dobila veliku humanitarnu donaciju u zdravstvenoj opremi.

“Prva donacija je ranije dodijeljena Domu penzionera, a druga je u našu bolnicu. Drago mi je da je uspostavljena ova saradnja, preko naših sugrašana koji žive u Švajcarskoj, i nadam se da ćemo i u narednom period dobiti određena sredstva koja će nam biti značajna za našu medicinku opremu”, naveo je Mijanović i pojasnio da su, između ostalog, ovaj put donirani bolnički kreveti, hodalice, invalidska kolica, kao i cjelokupna oprema za medicinsko osoblje.

 

Jela Vučković

Autor