Početna  /  Trebinje: Obilježen Dan planete zemlje
Hercegovina

Trebinje: Obilježen Dan planete zemlje

TREBINJE – Mališani iz trebinjskih vrtića danas su priredili zanimljiv program u kome su uz igru i pjesmu iscrtavali ekosisteme, simbolizujući prirodu i tako obilježili Međunarodni dan planete Zemlje.

Direktor Javne ustanove “Ekologija i bezbednost” iz Trebinja Stevan Bekan rekao je da je osnovni smisao obilježavanja Međunarodnog dana planete Zemlje da se ukaže na važnost očuvanja životne sredine i uređenja grada, što Trebinje kao odgovorna lokalna zajednica i radi posljednjih godina.

“Posebno je za grad kakav je Trebinje, gledano sa aspekta razvoja turizma, važno da bude čist i uređen. Mora da bude sve lijepo sve na svom mjestu, a isto tako ogroman je značaj za zdravlje naših sugrađana”, istakao je Bekan.

Mališani su program priredili u Dučićevoj ulici, a petogodišnji Đorđe je u čast Dana planete Zemlje nacrtao rijeku, drvo, planetu i sunce, te istakao da zajedno sa svojim drugarima iz vrtića čuva i njeguje okolinu.

Na području Trebinja u toku je akcija uređenja grada u kojoj učestvuju nadležne službe kojima je to svakodnevni posao, ali i radnici javnih preduzeća i ustanova, učenici, članovi sportskih društava, nevladinih organizacija i udruženja građana, kao i sami građani.