Početna  /  Trebinje: Nove epidemiološke mjere Gradskog štaba za vanredne situacije
Izdvajamo Trebinje

Trebinje: Nove epidemiološke mjere Gradskog štaba za vanredne situacije

Na današnjoj sjednici Gradskog štaba za vanredne situacije istaknuto je da je epidemiološka situacija pogoršana i da su, shodno tome, preduzete dodatne kontrole poštovanja epidemioloških mjera. Gradonačelnik Ćurić je iznio mišljenje da za sada nema potrebe za uvođenjem onlajn nastave, ali da če odluka biti donesena u ponedeljak.

”Svi ugostiteljski objekti na području grada od danas će goste moći da primaju do 21 čas, a poslije 22 časa u njima ne smije da bude gostiju, dok će odluka o onlajn nastavi u pojedinim školama biti donesena do ponedjeljka.” – rekao je gradonačelnik Mirko Ćurić nakon današnje sjednice Gradskog štaba za vanredne situacije.

Iz Gradskog štaba za vanredne situacije je upućen apel na ugostitelje da se pridržavaju propisanih mjera, a u suprotnom će doći do novog skraćivanja radnog vremena.

U cilju istraživanja prisusutva korona virusa u školskim klupama testiran je veliki broj učenika, a nakon rezultata testova, koji se očekuju u ponedeljak, biće odlučeno o eventualnom uvođenju onlajn nastave.

Gradski štab je obavezao direktore osnovnih i srednjih škola da dostavljaju izvještaje o epidemiološkoj situaciji u tim ustanovama, dok su prodajni objekti sa više od pet zaposlenih dužni da na ulazu obezbijede jedno lice koje će vršiti dezinfekciju, te da ograniče broj ljudi koji mogu da budu u zatvorenom prostoru u istom trenutku.

“Grad će Domu zdravlja staviti na raspolaganje stambene površine na Tini, Gorici i Petrovom polju u cilju rastrećenja postojećih kapaciteta ove zdravstvene ustanove. Na besplatan broj 121 mogu se prijaviti sva kršenja epidemioloških mjera”, dodao je Ćurić.

Prema današnjim podacima u Trebinju je 18 novooboljelih virusom Covid-19. Počelo je prijavljivanje osoba starijih od 65 godina za vakcinisanje protiv korona virusa. Zainteresovani se mogu prijaviti kod porodičnog ljekara. Kako navodi dr Tatjana Bošnjak, načelnica porodične medicine, do sada se za vakcinaciju prijavilo oko 700 stanovnika Trebinja.

 

3 Shares
3 Shares
Copy link