Početna  /  Trebinje: Meteoalarm izdao narandžasto i žuto upozorenje
Hercegovina Trebinje

Trebinje: Meteoalarm izdao narandžasto i žuto upozorenje

TREBINJE – Meteoalarm je danas izdao narandžasto upozorenje za područje Trebinja zbog obilnih padavina s olujnim udarima vjetra.

Kiša u Trebinju (FOTO: Moja Hercegovina/arhiv)
Kiša u Trebinju (FOTO: Moja Hercegovina/arhiv)

Prema prognozi Meteoalarma, na području Trebinja danas će pasti od 40 do 60 litara kiše po metru kvadratnom. Duvaće vrlo jak jugozapadni vjetar s olujnim udarima brzine od 40 do 65 kilometara na čas.

Za područje Trebinja Meteoalarm je izdao i žuto upozorenje zbog očekivane grmljavine.

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno oblačno, toplo vrijeme, uz jak, povremeno olujni vjetar, kišu i pljuskove, uglavnom od jugozapada do juga.

Najviša dnevna temperatura iznosiće od 15 do 20, a na sjeveru i istoku do 22 stepena Celzijusova, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Podsjećamo, narandžasto upozorenje Meteoalarma znači da je vrijeme opasno, te da su prognozirani vremenski fenomeni lošeg vremena. Velika je vjerovatnoća da će se dogoditi štete i ljudske žrtve. Treba biti vrlo obazriv i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Treba biti svjestan rizika koji može biti neizbježan. Preporučuje se uvažavanje savjeta koje daju vlasti.

Žuto upozorenje Meteoalarma znači potenicijalno opasno vrijeme. Vremenski fenomeni koji su prognozirani nisu neuobičajeni, ali je potreban oprez ako se namjeravaju sprovoditi aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima i savjetuje se ne preduzimanje nepotrebnih rizika.

23 Shares
Copy link
Powered by Social Snap