Početna  /  Trebinje: Izašao drugi broj školskog časopisa “Zmaj”
Hercegovina

Trebinje: Izašao drugi broj školskog časopisa “Zmaj”

TREBINJE – Drugi broj školskog časopisa “Zmaj” koji pripremaju i uređuju učenici novinarske sekcije Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj” iz Trebinja izašao je danas iz štampe, a njegov sadržaj je vrlo raznovrstan.

 

Učitelj u ovoj školi Milan Vujović naveo je da u časopisu postoje stalne rubrike, a odnose se na predstavljanje uspjeha koje učenici ove škole postižu na brojnim takmičenjima i muzičkim festivalima.

“Planirali smo da u našem časopisu, između ostalih, redovna rubrika bude `Čuvajmo svoj jezik i pismo`, koja se odnosi na čuvanje tradicije i predstavljanje nacionalnih instrumenata kao što su gusle, a imamo i rubriku `Čitalići`”, istakao je Vujović.

On je dodao da je Osnovna škola “Jovan Jovanović Zmaj” treća u Republici Srpskoj koja štampa školske novine.

U pripremanju školskog lista učestvovali su učenici četvrtog i devetog razreda ove škole koji su istakli da im je rad u novinarskoj sekciji zanimljivo iskustvo.

Učenik devetog razreda Aleksandar Ćorović istakao je da su u školskom časopisu, između ostalog, pisali o školskim takmičenjima, humanitarnim akcijama i sličnim dešavanjima, a posebnu rubriku posvetili su vukovcima ove škole.

NJegove utiske o radu u novinarskoj sekciji dijeli i Dejan Jegdić, takođe učenik devetog razreda. On je dodao da im u pripremi vijesti sugestijama pomažu i nastavnici.

Prvi broj školskog časopisa “Zmaj” izašao je povodom Dana škole, 6. decembra.

0 Shares
0 Shares
Copy link