Početna  /  Trebinje: Iz saobraćaja isključen 121 vozač zbog uticaja alkohola i opijata
Hercegovina Trebinje Vijesti

Trebinje: Iz saobraćaja isključen 121 vozač zbog uticaja alkohola i opijata

TREBINJE – Trebinjska policija, kroz svakodnevne kontrole, u avgustu je isključila iz saobraćaja 121 vozača, od čega su 83 isključena zbog vožnje pod dejstvom alkohola, a njih i 11 zbog vožnje pod uticajem opijata, rekao je na današnjoj konferenciji za medije načelnik Centra javne bezbjednosti Trebinje Žarko Laketa.

Žarko Laketa (FOTO: Moja Hercegovina)
Žarko Laketa (FOTO: Moja Hercegovina)

Na putnoj mreži Istočne Hercegovine u istom periodu evidentirano je 49 saobraćajnih nezgoda, od čega su 33 bile sa materijalnom štetom, a 11 sa lakše povrijeđenim licima i pet sa teže povrijeđenim licima.

Takođe, načelnik je rekao da je u avgustu stanje bezbjednosti na području koje operativno pokriva Centar javne bezbjednosti Trebinje ocijenjeno kao „zadovoljavajuće“.

Evidentirano je 17 slučajeva narušavanja javnog reda i mira, što je za oko 40% manje u odnosu na uporedni period. Prijavljeno su 23 lica, od kojih je šest povratnika.

U avgustu je evidentirano 29 krivičnih djela, što je više za 12 u odnosu na uportedni period. Po strukturi najviše je krivičnih djela iz oblasti opšteg kriminaliteta, 24 krivična djela, četiri iz oblasti bezbjednosti javnog saobraćaja i jedno privredno krivično djelo.

U svom kratkom obraćanju načelnik je istakao važnost da na predstojećim izborima građani pokažu svoje najbolje ponašanje i da taj dan protekne bez bezbjednosnih incidenata, kao što je protekao i dan održavanja referenduma, 25. septembar 2016. godine.

 

0 Shares
0 Shares
Copy link