Utorak, 21.01.2020
More
  Početna Vijesti

  Trebinje: Hercegovačkim vatrogascima uručena oprema i vozila

  Podijeli:

  TREBINjE – Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić uručio je danas u Trebinju dva terenska vozila i komplete lične vatrogasne opreme za potrebe vatrogasnih jedinica deset bh. opština.

  Dva terenska vozila marke „lada niva“ donacija su Ministarstva bezbjednosti, a uručene su civilnoj zaštiti opština Stolac i Istočni Mostar.

  Vatrogasci iz deset opština dobili su po 18 kompleta lične vatrogasne opreme, čiju je nabavku finansirala Evropska Unija u okviru IPA projekta prekogranične saradnje sa Crnom Gorom  u oblasti zaštite od požara i vatrogastva.

  Ukupna vrijednost projekta za BiH je 200.000 evra.

  U kompletima opreme su zaštitne uniforme, kacige i zaštitne rukavice, naprtnjače, te po 27 čeličnih metli za gašenje, ukupne vrijednosti oko 70 hiljada evra.

  Opremu su dobile opštine Bileća, Gacko, Foča, Čajniče, Konjic, Jablanica, Stolac, Ravno, te gradovi Mostar i Trebinje.

  Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić kazao je da je oprema za vatrogasce i civilnu zaštitu nedovoljna za posao koji obavljaju, te najavio raspisivanje tendera za nabavku opreme za civilnu zaštitu u vrijednosti od milion evra, za šta će sredstva biti obezbijeđena iz IPA fondova.

  „Ja sam svjestan da vatrogasci rade u prilično teškim uslovima i da nisu dovoljno opremljeni. Već sam nekoliko puta pozivao i prozivao državu i razne nivoe vlasti što nemaju više razumijevanja za prirodne katastrofe koje prijete BiH. Ako država ne bude imala razumijevanja za ovo što vatrogasci i civilna zaštita rade, mislim da će svake godine, prije svega, građani plaćati sve veću cijenu i veću štetu“, kazao je Mektić.

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Kako da dizelaš bolje upali na niskim temperaturama

  Stigli su minusi, a svi vozači zbog zimskih vremenskih uslova ispaštaju po takvom vremenu i niskim temperaturama, a posebno vozači automobila sa dizelskim gorivom. Kako...

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  POVEZANE VIJESTI