Početna  /  Trebinje – Elektro Hercegovina vraća električna brojila stanarima zgrade u Gorici
Hercegovina Trebinje

Trebinje – Elektro Hercegovina vraća električna brojila stanarima zgrade u Gorici

TREBINjE – Grupa građana iz kategorije porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida uputila je dopis odjeljenju za boračko-invalidsku zaštitu Grada Trebinja, izražavajući svoje nezadovoljstvo zbog toga što su radnici preduzeća „Elektro Hercegovine“, bez objašnjenja, juče odnijeli brojila za električnu energiju iz stambene zgrade u naselju Gorica i zamjenila ih drugim, starijim. Nezadovoljnim stanarima danas se u Gradskoj upravi u Trebinju pridružio i gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević, te načenik odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu Rajko Ćapin.

Foto: Moja Hercegovina
Foto: Moja Hercegovina

Nakon izražavanja nezadovoljstva od strane stanara, reagovali su i u „Elektro  Hercegovini“, te naredili ponovno vraćanje satova na svoja mjesta. Izvršni direktor za tehničke poslove u ovom preduzeću Nebojša Novčić je za „Moju Hercegovinu“ kazao da će sva brojila na svoja mjesta biti vraćena u toku dana.

„Razlog skidanja brojila je naknadna kontrola od strane distribucije čija su ona vlasništvo. U svakom slučaju, skidanje satova nije štetilo kontinuitetu i kvalitetu isporuke električne energije potrošačima. To je bila naknadna kontrola i mi imamo pravo da to radimo. Potpisivanjem ugovora o snabdjevanju se postaju vlasništvo elektrodistribucije, tako da mi sve radimo po potrebi“, objasnio je Novčić.

U zgradi u naselju Gorica nedavno je useljeno 11 stanova, a juče su, kako su kazali nezadovoljni stanari, radnici „Elektro-Hercegovine“ odnijeli deset novih strujnih satova, a na njihova mjesta postavili one, za koje stanari tvrde da su iz 1972. godine. Ovaj potez, za koji, ističu stanari, nisu dobili nikakvo objašnjenje, ocjenjuju kao „klasičan kriminal i lopovluk“.

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević jutros je stao u odbranu boračke kategorije. Potez Elektro Hercegovine ocjenio je kao „nečastan čin, nesilje i nepoštenu radnju“.

„Nazvao sam čovjeka koji bi mogao biti nadležan za to i on mi je rekao – da to oni jesu uradili, ali da se to neće odraziti na napajanje stanara električnom energijom, već da trebaju nama ti satovi za nešto drugo. Niko nema pravo da dira ove kategorije na bilo koji način. Ja sam zatražio da vrate brojila, a oni su zatražili nekakav dopis da se vrate brojila. Pošto niko od stanara ni iz Gradske uprave nije tražio da se mijenjaju brojila mi nemamo razloga da pišemo. Ja se bojim da nije ovo upotrebljeno za neku drugu kriminalnu priču na nekom drugom mjestu i tako da se oštete korisnici tih stanova“, kazao je Vučurević.

 

Nikolija Bjelica

0 Shares
0 Shares
Copy link