Trebinje: Dragan Šarenac pristao na dvije godine robije

 TREBINJE – Dragan Šarenac (1981), optužen za pripadništvo organizovanoj grupi ljudi za međunarodno krijumčarenje marihuane, sporazumno je priznao krivicu za učešće u krivičnim djelima organizovani kriminal i neovlašteni promet opojnim drogama.

Optuženi je, u prisustvu advokata i postupajućeg tužioca, potpisao sporazum kojim u potpunosti priznaje izvršenje krivičnih djela za koja ga tereti optužnica.

Tužilac je saglasan da na osnovu sporazuma Sud BiH optuženom izreknekaznu zatvora u trajanju od dvije godine, kao i da mu se oduzmu predmeti upotrijebljeni za počinjenje krivičnog djela, među kojima su mobilni telefon i pakovanje privremeno oduzete droge u pretresu, od približno jedan kilogram.

Takođe, potpisivanjem sporazuma o priznanju krivice optuženi se obavezao da će svjedočiti o svim činjenicama koje su mu poznate u ovom krivičnom predmetu i o svim izvršiocima, sa izvršiocima i saučesnicima u izvršenju krivičnih djela iz optužnice koji su mu poznati, kao i o krivičnim djelima u kojima su sudjelovali, navode u Tužilaštvu BiH, te pojašnjavaju da je sporazum proslijeđen Sudu BiH na potvrđivanje.

Osumnjičeni Dragan Šarenac, bivši je pripadnik MUP-a RS i uhapšen je u akciji Maska. Osim njega za kupovinu i prodaju droge u ovom predmetu prošle godine su optuženi Sulejman Beriša (33), Mersudin Mešković (30), tadašnji aktivni policajci MUP-a RS, kao i Saša Pešić (25), Mirko Ateljević (24), te ranije osuđivani Dragan Šarenac (35), svi iz Trebinja.

Autor