Početna  /  Trebinje: Banjak novi predsjednik Skupštine, Ćurić zamjenik gradonačelnika
Hercegovina Trebinje Vijesti

Trebinje: Banjak novi predsjednik Skupštine, Ćurić zamjenik gradonačelnika

TREBINJE – Polaganjem zakletve i potpisivanjem izjava odbornika, danas je zvanično formiran novi saziv trebinjske Skupštine. Za predsjednika novog saziva izabran je SNSD-ov Dragoslav Banjak, dok je mjesto potpredsjednika pripalo DNS-ovom Bojanu Šapuriću. Odlučeno je da će novog gradonačelnika zamjenjivati SNSD-ov Mirko Ćurić.

 

Foto: Moja Hercegovina
Foto: Moja Hercegovina

Mirka Ćurića predložio je gradonačelnik Luka Petrović, a on je na tajnom glasanju dobio podršku 21 odbornika, dok je njih sedam bilo protiv.

Za novog vršioca dužnosti sekretara trebinjske skupštine izabran je Velibor Bodiroga.

Na današnjoj konstitutivnoj sjednici formirana je Verifikaciona komisija, čiji će predsjednik biti odbornik SNSD-a Milutin Mastilović, a članovi Goran Vukoje, odbornik Socijalističke partije, i Dušan Kovač, odbornik SDS-a.

Danas je izabrana i komisija za izbor i imenovanje na čije čelo je stao odbornik SNSD-a Srđan Simović, dok će članovi biti Rajko Ćapin iz SP-a, Gordan Mišeljić iz SNSD-a, Đoko Tarana iz PUP-a i Ljubiša Krunić iz PDP-a.

Foto: Moja Hercegovina
Polaganje zakletve (Foto: Moja Hercegovina)

Sjednici je prisustvovalo 28 od 29 odbornika, koliko će ih biti u novom skupštinskom sazivu.

Svojih mandata odrekli su se odbornici SNSD-a Ljubica Miljanović i Mirko Ćurić, a na njihova mjesta sjeli su Blagoje Šupić i Željko Vučurević.

Posljednja tačka dnevnog reda koja se odnosi na izbor radnih tijela Skupštine grada Trebinja odgođena je za sljedeću konstitutivnu sjednicu.

Oznake
0 Shares
0 Shares
Copy link