Početna  /  Trebinjcu godinu dana zatvora zbog prijetnji tužiocu
Izdvajamo Trebinje

Trebinjcu godinu dana zatvora zbog prijetnji tužiocu

Foto: Goran Šurlan/Ringier
Zoran Jokanović iz Trebinja osuđen je na godinu dana zatvora zbog prijetnji tužiocu Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju.

Posebno odjeljenje Okružnog suda u Banjaluci utvrdilo je da postoji dovoljno dokaza da se Jokanović osudi za krivično djelo napad na javnog tužioca.

Optužnica je podignuta u avgustu ove godine.

Jokanović je optužen da je 10. juna ove godine u 16.15 u Trebinju, telefonski razgovarao sa tužiteljkom B. M. koju od ranije poznaje i izrazio joj svoje nezadovoljstvo radom i postupanjem okružnog javnog tužioca u Trebinju M. P.

Radilo se o predmetu ugrožavanje sigurnosti u kojem Jokanović ima svojstvo oštećenog.

– Prilikom razgovora je prijetio da će ubiti tužioca M. P. riječima: “Odoh kući po pušku, ubiću M. P., Ostroga mi, odoh po pušku, ubiću ga”, a nakon što mu je B. M. rekla da se smiri, nastavio je da prijeti:

– Odoh uzeti pušku i ubiti ga, bolje mi je u zatvoru, imam besplatan smještaj i hranu, svoju djecu sam osigurao sa dva stana, ne mogu da trpim nepravdu – navodi se u optužnici.

Dalje se navodi da je B. M. odmah o svemu obavijestila oštećenog M. P., što je kod njega izazvalo osjećaj životne ugroženosti zbog čega je slučaj prijavio Policijskoj upravi Trebinje.

– Dakle, ozbiljno prijetio da će napasti javnog tužioca u vezi sa vršenjem tužilačke dužnosti, a djelo je izvršeno uz prijetnju ubistvom, čime bi učinio krivično djelo napad na sudiju i javnog tužioca – zaključeno je u optužnici.

Izvor: Srpskainfo

 

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap