Početna  /  Trebinjac Radoslav Pujić upecao kapitalni primjerak: Ovo je najveća pastrmka koju sam ulovio za 36 godina ribolova!
Izdvajamo Trebinje

Trebinjac Radoslav Pujić upecao kapitalni primjerak: Ovo je najveća pastrmka koju sam ulovio za 36 godina ribolova!

Za Radoslava Raša Pujića može se reći da je legendarni ribolovac, a takav status zaslužio je ogromnim znanjem i brojnim ulovima koje mnogi ribari ne mogiu ni zamisliti. Svojim odnosom prema prirodi i ribama zalužio je ogromno poštovanje i ugled koji uživa kod svih ljubitelja prirode, ribolova, ali i šire. Jutros oko 11 časova na brani Grančarevo upecao je pastrmku kakva se rijetko viđa, tačnije, kako nam je Pujić rekao, u svojoj 36 godina dugoj ribolovačkoj ‘’karijeri’’ nije imao ni približan ulov, kada je pastrmka u pitanju. Borba sa pastrmkom teškom oko 7 kilograma trajala je desetak minuta, a Radoslav Pujić za internet magazin ‘’Moja Hercegovina’’ govori o opremi kojom je izvukao ovu ljepoticu, kao i o osjećaju koji je imao nakon što je izvukao iz jezera.

Radoslav Rašo Pujić kaže za naš magazin da je pastrmka koju je danas upecao daleko najveća koju je upecao u životu i da je izvukao na pribor koji spada u kategoriju laganih.

‘’Daleko najveća pastrmka u životu mom! Do sada sam lovio ribe od 6 kg, a ova je teška skoro 7. Prevarena je na varalicu leptir Veltic NO 5. Borba je trajala preko 10 minuta, na jako lagan pribor, namijenjen potocima. Štap Daiwa tournament AGS 2.2m tb. 3.5-14g, Daiwa Luvias 1003 mašinica, Daiwa tournament evo+ 0.08mm struna i FC 0,23mm Daiwa tournament. Sve kupljeno u Formax Store Beograd. Oborio sam rekord nakon 36 godina ribolova.’’ – rekao je Pujić za MH.

Na pitanje kakav ga je osjećaj obuzeo kada je shvatio kakav kapitalac je u pitanju, Pujić kaže da je poseban šmek ovom ulovu dala činjenica da je 7 kilograma teška pastrmka izvučena priborom za potoke i u polušali dodaje da ga ne zovu bez razloga gospodarom Trebišnjice.

‘’Ču’ kakav osjećaj?! Nenadjebiv! Srušiti rekord sa priborom za potoke… S razlogom me zovu gospodar Trebišnjice. Vidimo se šabani!’’ – rekao je u šaljivom tonu Pujić.

Nema sumnje da će popularni Rašo oboriti još mnoge rekorde i zadavati domaći rad mnogim ribolovcima. Šta reći na kraju, kakvu poruku poslati sem ‘’Bistro majstore’’!

Igor Svrdlin

25 Shares
Copy link
Powered by Social Snap