Početna  /  Tramp zabranio prisustvovanje konferencijama za medije BBC-u, CNN-u, NYT
Svijet Vijesti

Tramp zabranio prisustvovanje konferencijama za medije BBC-u, CNN-u, NYT

Bijela kuća zabranila je određenom broju medija prisustvovanje konferenciji za novinare, pišu američki mediji.
tramp
Donald Tramp

Administracija predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa tako je zabranila ulazak na konferenciju novinarima Njujork Tajmsa (The New York Times), Los Ejndželes Tajmsa (Los Angeles Times), Politika, BazFida (BuzzFeeda), Bi-Bi-Si-a i Gardiana.

Riječ je o neformalnom druženju na kojem su novinari trebali razgovarati sa portparolom Bijele kuće Šonom Spajserom.

Si-En-En (CNN) navodi da je ulazak u Bijelu kuću bio dozvoljen novinarima zaposlenim u desničarskim medijima poput Brejtbart Njuza (Breitbart Newsa), Vašington Tajmsa (The Washington Timesa) i One America News Network ističući kako je selektivan pristup administracije Donalda Trampa neprihvatljiv.

Izvršni urednik Njujork Tajmsa Din Baket kazao je da se ovakvo nešto nikada nije desilo u istoriji Bijele kuće dodajući da su medijske slobode i transparentnost vlade ključne stvari za nacionalni interes.

Gardian piše da je ovakav potez američke administracije posebno zabrinjavajući ukoliko se uzme u obzir da je samo nekoliko sati prije Donald Tramp izjavio kako je većina medija “neprijatelj američkom narodu”.

Američki mediji osudili su zabranu poručujući vlastima da Donald Tramp mora javnosti pojasniti svoje kontradiktorne izjave.

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap