Početna  /  Todorić uzvraća udarac: Podnio krivičnu prijavu protiv uprave Agrokora
Hrvatska

Todorić uzvraća udarac: Podnio krivičnu prijavu protiv uprave Agrokora

ZAGREB – Ivica Todorić podnio је krivičnu prijavu “zbog kriminala u Agrokoru” protiv vanredne uprave u Agrokoru i odgovornih.

U krivičnoj prijavi koju je uputio Županijskom državnom pravobranilaštvu u Zagrebu preko svojih punomoćnika, Todorić je naveo svoju adresu u Zagrebu, prenosi Hina.

Todorić je, kako piše na blogu, prijavu podnio protiv potpredsednice Vlade i ministarke privrede Martine Dalić, vanrednog povjerenika Vlade Hrvatske u vanrednoj Upravi koncerna Agrokor Ante Ramljaka, suosnivača i kopredsedavajućeg Uprave firme “Najthed kapital menadžment” (Knighthead Capital Management), kao i protiv te firme.

Kako kaže, krivičnu prijavu je podnio protiv odgovornih zbog “kriminalnih aktivnosti koje sprovodi vanredna uprava Agrokora”.

Za Ivicom Todorićem, bivšim vlasnikom Agrokora, raspisana je crvena potjernica zbog nezakonitog pribavljanja milijardu i 142 miliona kuna.

Hina podsjeća da je Ivica Todorić još uvijek nedostupan hrvatskom pravosuđu, a da je ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović na pitanja novinara da li hrvatska policija zna gdje je Todorić, rekao da hrvatska policija aktivno sarađuje s policijama u Evropi i svijetu.

Evropol je protekle nedjelje objavio na svojim stranicama fotografije i podatke o Todoriću, za kojim hrvatsko pravosuđe traga zbog slučaja Agrokor.

Uz fotografiju i opis osobe, Evropol je na svojim stranicama napisao da se Todorić traži zbog korupcije, prevare i falisfikovanja dokumenata, uključujući i dokumenta koja utiču na finansijske interese EU.

0 Shares
0 Shares
Copy link