Početna  /  Tijana Bošković za MH pred finale sa Kinom: Hvala navijačima, još ćemo se radovati!
Hercegovina Vijesti

Tijana Bošković za MH pred finale sa Kinom: Hvala navijačima, još ćemo se radovati!

U intervjuu koji je za naš magazin dala pred Novu godinu, odbojkaško čudo iz Bileće Tijana Bošković rekla je da s nestpljenjem čeka Olimpijske igre sa reprezentacijom Srbije u Riju. Danas, na ovim Olimpijskim igrama, s nestrpljenjem čeka finalnu utakmicu protiv Kine. Za „Moju Hercegovinu“ otkriva kakva je atmosfera unutar ekipe pred finale i šalje poruku navijačima u svojoj Hercegovini.

tijana_boskovic
Tijana je protiv reprezentacije Amerike postigla pobjedonosni poen

– Svi smo jako uzbuđeni zbog današnje utakmice. Igramo finale najvećeg sportskog takmičenja. Kina će biti dobar protivnik. Očekujemo jednu jaku utakmicu, ali vjerujemo u nas i daćemo sve od sebe da pobijedimo i obradujemo sve – kaže Tijana za „Moju Hercegovinu“.

Pobjeda nad Ruskinjama i nevjerovatni obrt u utakmici protiv Amerikanki, koji im je donio ulazak u finale, reprezentativkama Srbije i sada djeluje nestvarno.

– Nekako kao da još nismo svjesni svega što smo uradili – kaže „srpska bombarderka“, kako su je nazvali nakon što je u utakmici s Rusijom izjednačila olimpijski rekord u brzini servisa sa 101 km/h.

Prethodnih dana cijela Hercegovina bila je uz odbojkašice Srbije, a Tijanu su sa posebnim žarom i ponosom svakako bodrili njeni Bilećani. Stoga je ovom prilikom Bošković poseban pozdrav uputila svojim navijačima u Hercegovini.

Zahvalila bih se svima koji pružaju podršku od početka i nadam se da ćemo se još radovati – zaključila je Tijana za naš magazin.

Nakon pobjede nad Amerikankama
Nakon pobjede nad Amerikankama

Finalna utakmica s nestrpljenjem se očekuje i u domu Tijane Bošković u Bileći. Na pitanje kako se osjeća pred finale, Tijanin otac Ljupko za „Moju Hercegovinu“ kaže da ima svega – od sreće i uzbuđenja do umora od nespavanja. Uglavnom, za gledanje finala sve je, kaže, spremno.

– Utakmicu ću pratiti zajedno sa suprugom Vesnom, sinom Vukom i svastikom Vanjom. Stalno se čujem i sa ćerkom Dajanom koja je u Americi. Ona Tijanine utakmice gleda u dresu Srbije, zajedno sa dvije prijateljice Amerikanke – kaže nam Ljupko.

Dodaje da „ćemo vidjeti šta će biti u finalu“, te da „neće da maleriše“.

No, sasvim je sigurno da se cijela Hercegovina nada zlatu.

Jelena Denda

0 Shares
0 Shares
Copy link