Početna  /  Telenor potvrdio: Prodali kompaniju u Srbiji
Srbija

Telenor potvrdio: Prodali kompaniju u Srbiji

Telenor grupa potpisala je ugovor o prodaji poslovanja u regionu centralne i istočne Evrope PPF grupi za 2,8 milijardi evra, uključujući i poslovanje u Srbiji.

“Transakcija uključuje mobilne operacije u Mađarskoj, Bugarskoj, Crnoj Gori i Srbiji i provajdera tehničkih usluga Telenor Common Operation, koji su svi u potpunosti u vlasništvu Telenor grupe”, saopšteno je danas iz norveške telekomunikacione kompanije.

Telenor operacije u regionu centralne i istočne Evrope imaju udio od 1,24 milijarde evra, odnosno devet odsto u ukupnim prihodima Telenor grupe i 4.1 432.2 miliona evra ili oko osam odsto udjela u dobiti prije poreza, kamata, deprecijacije i amortizacije u 2017., sa više od devet miliona korisnika i 3.500 zaposlenih.

“Prodajom regiona centralne i istočne Evrope Telenor će imati integrisane fiksne i mobilne operacije u Skandinaviji, i jake mobilne pozicije u Aziji”, kaže Sigve Breke, predsjednik i generalni direktor Telenor grupe.

Breke dodaje da Telenor grupa vjeruje da je holandska kompanija PPF, sa iskustvom koje ima u regionu i u sektoru telekomunikacija, dobar novi vlasnik Telenorovih operacija u ovom dijelu Evrope.

PPF je najveća investiciona grupa u centralno- istočnoj Evropi koja ulaže u različite sektore, uključujući bankarstvo, finansiranje privatnih lica, nekretnine, rudarstvo i telekomunikacije. Ova investiciona grupa je 2012. godine preuzela kompanije “O2” iz Češke od Telefonike, a početkom ove godine je kupila i Novu Brodkasting Grupu u Bugarskoj.

0 Shares
0 Shares
Copy link