Početna  /  Tanja Pikula i Snježana Domazet predstavile svoje slike Nevesinjcima
Hercegovina nevesinje

Tanja Pikula i Snježana Domazet predstavile svoje slike Nevesinjcima

NEVESINjE – Akademske slikarke Tanja Pikula i Snježana Domazet sinoc su u Gradskoj galeriji u Nevesinju priredile izložbu slika nastalih u vise ciklusa, a posjetioci su mogli da uživaju u slikama sa motivima kamena, stećaka i ljudskih figura.

Foto: Milan Šiljegović
Foto: Milan Šiljegović

U ime domaćina prisutne je pozdravila Nada Ilić, poželjevši autorkama da ova izložba bude jednako uspješna kao i prethodne u nevesinjskoj Galeriji, koje su bile zapažene i na međunarodnoj sceni.

Profesorka Danica Đurasovic je rekla da su autorke na sebi svojstven način večeras otkrile dušu i da je u njihovim slikama moguće pronaći svakoga od nas.

Ove slike odišu ljepotom, blistavilom, svježinom. Boje su veoma jasne, dominira plava, nematerijalna boja, boja vječnosti i beskraja. Što se tiče oblika koji se javljaju primjetili ste da im motiva kamena i stećaka, dok na drugoj strani imamo ljudske figure”, rekla je Danica Đurasovic i dodala da nas sam pogled na ove slike podsjeća da je smisao života ipak ljepota, te nas tjera da se izdignemo iz sveopšteg sivila koje je oko nas.

Autorke su se zahvalile organizatorima izložbe, učesnicima i prisutnima uz nadu da će im se radovi dopasti. 

U muzičkom dijelu programa nastupile su članice etno grupe “Simonida” uz pratnju Dejana Stajića na harmonici.

Ljubiša Bukvić

Oznake
0 Shares
0 Shares
Copy link