Subota, 25.01.2020
More

  Suša u Gacku poprima zabrinjavajuće razmjere: Za vikend veći dio grada bez vode

  Podijeli:

  Žege su, sasvim očekivano, donijele problem u vodosnabdijevanju u opštini Gacko. Od sredine jula su na snazi restrikcije u snabdijevanju sela koje su pooštrene početkom avgusta kada su na mreži ostali samo potrošači u gradu i prigradskom naselju Avtovac.

  Gacko (Foto: Moja Hercegovina)

  Mještani sela su pitku vodu obezbjeđivali cisternama, međutim, zahtjeva je toliko da je iz Vodovoda danas upućeno obavještenje da se prijem uplata obustavlja.

  Tokom vikenda, tačnije od petka do nedjelje, najavljeno je da će dio sela na tzv. “stepenskoj liniji” dobiti vodu, pa su iz Vodovoda upozorili da će veći deo grada u tom periodu ostati bez vode.

  Ovogodišnja suša je već ugrozila stočare koji se dovijaju na različite načine da obezbjede vodu sa stoku. Iako su neka vodopojilišta čišćena, mnogi izvori su usahli, pa su neki od njih primorani da plaćaju cisterne i dovoze i vodu za stoku.

  Mada se proteklih dana temperatura u Gacku spustila, kiša se ne najavljuje u narednih desetak dana, što će, strahuju stočari dodatno otežati situaciju.

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Kako da dizelaš bolje upali na niskim temperaturama

  Stigli su minusi, a svi vozači zbog zimskih vremenskih uslova ispaštaju po takvom vremenu i niskim temperaturama, a posebno vozači automobila sa dizelskim gorivom. Kako...

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  POVEZANE VIJESTI