Početna  /  Suđenje za ubistvo Marka Đerića: Ivošević više ne želi da brani Pikulu
Bosna i Hercegovina Hercegovina Republika Srpska Trebinje

Suđenje za ubistvo Marka Đerića: Ivošević više ne želi da brani Pikulu

BANjA LUKA – Advokat Milorad Ivošević juče je od sudskog vijeća banjalučkog Okružnog suda zatražio da ga razriješi dužnosti branioca Daka Pikule (29), optuženog za podstrekavanje ubistva trebinjskog kik-boksera Marka Đerića (25).

pikula-sudjenje-ubistvo

Ivošević  je takođe uputio i zahtjev za izuzeće predsjednika sudskog vijeća Vesne Stanković-Ćosović ali je taj zahtjev odbijen.

Obrazlažući zahtjev kazao je da su on i njegov branjenik u “sukobu interesa” i da se ne slažu u nekim stvarima.

Osim Pikule u ovom slučaju sudi se  Miljanu Ratkoviću kojeg optužnica tereti da je bio direktni izvršilac ubistva i Radovanu Andriću kojeg terete da je  sakrio oružje.

Advokat Ivošević  je prije zahtjeva za razrješenje Sudu uputio prijedlog da odredi psihijatrijsko vještačenje optuženog Pikule. Kazao je da to traži jer  smatra da njegov branjenik nije sposoban da učestvuje u sudskom procesu. Pikula je na ovakve tvrdnje svog advokata uzvratio da je “normalniji od normalnih”, ali da ga u zatvoru “truju raznim lijekovima”.

Predsjednik sudskog vijeća Vesna Stanković-Ćosović Ivoševićev prijedlog za psihijatrijsko vještačenje Pikule je odbila. Ona je kazala da će zahtjev advokata za razrješenje dužnosti razmatrati na današnjem nastavku suđenja.

Tokom jučerašnjeg ročišta saslušana je i supruga Pikule, Dejana Pikula koja je kazala da njen suprug nema ništa sa ubistvom. Ona je potvrdila da su ona i Dako ranije imali sukob s pokojnim Đerićem ispred noćnog kluba “Merlot” u Trebinju.

Juče je trebalo da budu saslušani i optuženi Miljan Ratković  i Radovan Andrić, ali su njihovi advokati odustali od tog svjedočenja.

Prema optužnici Đerić  je usmrćen 24. maja prošle godine u sačekuši ispred svoje zgrade u trebinjskom naselju Police.

Ubistvo je počinjeno iz bezobzirne osvete, a ubio ga je Ratković hicima iz automatske puške po nagovoru Pikule. Andrić je optužen da je poslije ubistva sakrio pušku, koja nije pronađena.

0 Shares
0 Shares
Copy link