Početna  /  Stranka udruženih trebinjskih penzionera podržala Vučurevića – Tarana: Ovaj skup je obično skupljanje glasova
Hercegovina Trebinje

Stranka udruženih trebinjskih penzionera podržala Vučurevića – Tarana: Ovaj skup je obično skupljanje glasova

TREBINjE – Stranka udruženih trebinjskih penzionera pozvala je danas sve penzionere iz Trebinja da na predstojećim lokalnim izborima daju podršku Slavku Vučureviću, kandidatu za gradonačelnika Trebinja ispred Saveza za promjene.

Foto: Moja Hercegovina
Foto: Moja Hercegovina

Pezioneri koji podržavaju ovakvu inicijativu okupili su se u skupštinskoj sali u Trebinju da bi poslali poruku kako ne žele da slijede “pogubnu i sramnu politiku SNSD-a i interesne grupe pojedinaca koji se predstavljaju kao Partija ujedinjenih penzionera”.

Pri tome misle na odluku predsjednika Gradskog odbora Partije ujedinjeih penzionera Đoka Tarane da podrži kandidaturu SNSD-ovog Luke Petrovića.

“Najoštrije osuđujemo i iskazujemo protivljenje odluci dijela rukovodstva partije ujedinjenih penzionera (PUP) da podrži politiku SNSD-a i kandidata Luke Petrovića za gradonačelnika, s obzirom na to da je u vrijeme vladavine pomenute partije penzionerska populacija dovedena u stanje socijalno ugroženog sloja stanovništva. Posebno ističemo da je ova odluka plod ličnih interesa nekolicine pojedinaca, a nikako stav većine penzionera u Trebinju”, stav je okupljenih pezionera koji je iznio Žarko Žarković iz Stranke udruženih trebinjskih penzionera.

Oni su danas ukazali na težak položaj penzionerske populacije u Republici Srpskoj, te izrazili zabrinutost za svoju budućnost “ukoliko se ne promijeni odos republičke vlasti prema njima”.

Predsjednik Gradskog odbora Partije ujedinjenih penzironera RS Đoko Tarana rekao je za “Moju Hercegovinu” da je današnji skup korišten je za skupljanje glasova, a spominjanje njega lično i PUP-a “znak da su ti koji to rade uvjereni da je PUP ozbiljna partija i da će ostvariti mnogo bolji rezultat nego na prošlim izborima”.

“Svi penzioneri Trebinja članovi su Udruženja penzionera, i oni mogu glasati po svom nahođenju, Partija neće nikoga da sprečava da glasa za bilo koga, niti će govoriti kome da bude član koje partije. Ja mislim da će ubuduće sve veći broj penzionera izlaziti iz ostalih partija i pridruživati se našoj. Što se tiče Partije ujedinjenih penzionera, ta partija nema nikakva veze sa organizacijom današnjeg skupa, koji je po mom saznaju promotivni izborni skup dijela penzionera različitih partija bez učešća Partije ujedinjenih penzionera”, kazao je Tarana.

Penzionere je u njihovim stavovima danas podržao i gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević.

Nikolija Bjelica

45 Shares
45 Shares
Copy link