Početna  /  Stolački načelnik tvrdi: Inicijativa ima svog kandidata na ponovljenim izborima
Hercegovina Vijesti

Stolački načelnik tvrdi: Inicijativa ima svog kandidata na ponovljenim izborima

STOLAC – Načelnik opštine Stolac Stjepan Bošković tvdi kako je cijela priča oko toga da da su bošnjačka braniteljska udruženja iz Stoca najavila kako neće dozvoliti održavanje ponovljenih izbora u ovoj opštini izmišljena priča od strane lokalnog novinara čiji je cilj zastrašiti građane Stoca.

Stjepan Bošković (Foto: Moja Hercegovina)
Stjepan Bošković (Foto: Moja Hercegovina)

Bošković ističe kako je ovo samo nastavak prijašnjeg plana koji ima za cilj spriječiti demokratske izbore te izazvati krizu vlasti i na taj način od Stoca napraviti opštinu-slučaj.

”Sad se pokušavaju ubaciti u priču boračka udruenja u opštini Stolac, da oni tobože stoje iza toga svega, no ja mislim da je tu ideju uradila jedna poremećena osoba koja se predstavlja jednim novinarom ili urednikom portala, a koji je tu suludu ideju izbacio u javnost”, istakao je Bošković u izjavi za Našu TV.

Stolački načelnik smatra da će sud potvrditi odluku CIK-a o skidanju s izbornih listi Salmira Kaplana, Demira Mahmutćehajića i Ahmeta Ljubovića jer su, kako kaže, oni napali izbornu administraciju prilikom održavanja lokalnih izbora.

”Uradili su sve taj dan da OIK ne može završiti posao i ne može naveče prebrojati glasove, fizički su prekinuli izbore u Stocu, i CIK je na osnovu toga i izjava svih posmatrača i članova biračkih odbora donio mjere da se oni skidaju s liste. Bojim se da ta mjera nije dovoljna, no uzdamo se i u Sud koji će dati svoje mjere po pitanju krivične odgovornosti, ali ja mislim da se tim ljudima treba zabraniti da se ikada više kandiduju i budu birani na bilo kojem nivou u BiH”, kategoričan je Bošković.

Komentarišući napise kako su odlukom CIK-a Bošnjaci ostali bez kandidata za mjesto načelnika, jer je kao jedini protivkandidat ostao Mato Komšić, Bošković tvrdi da je on ciljano nominovan od Inicijative za Stolac kako bi oduzeo što više hrvatskih glasova i na taj način povećao šanse Salmiru Kaplanu.

”Imajući u vidu da je Mato Komšić kanadidovan ispred Socijaldemokratskog fronta koji je unutar Inicijative za Stolac i da su ga aktivisti predložiti za načelnika, na ponovljenim izborima oni imaju priliku da biraju između Stjepana Boškovića i njihovog kandidiata Mate Komšića. Naravno, oni nisu mislili da će ovo ovako završiti, ali evo dobro je za njih pa mogu i birati”, zaključuje Bošković.

Bošković očekuje brzu odluku o poništenju izbora u Stocu kako bi se ponovljeni mogli održati 18. decembra. Ako se ne održe tada, održaće se tek u drugoj polovini januara jer se izbori ne mogu održavati za vrijeme vjerskih praznika.

0 Shares
0 Shares
Copy link