Početna  /  Stolac: Otvorena sva biračka mjesta, u gradu pojačane mjere bezbjednosti
Hercegovina

Stolac: Otvorena sva biračka mjesta, u gradu pojačane mjere bezbjednosti

STOLAC – Ponovljeni lokalni izbori za načelnika i Skupštinu opštine Stolac počeli su jutros u sedam sati, kada su otvorena sva biračka mjesta. Situacija u Stocu je mirna i izborni proces se, za sada, odvija bez problema.

Foto: Moja Hercegovina
Foto: Moja Hercegovina

Prema riječima člana Opštinske izborne komisije Predraga Šupljeglava jutros su se na vrijeme odazvali svi članovi biračkih odbora.

Na svakom biračkom mjestu je i po jedan službenik Centralne izborne komisije koji nadzire rad, a pored stranačkih posmatrača, akreditovan je veliki broj međunarodnih posmatrača, čiji se dolazak očekuje.

Iz Policijske uprave Čapljina rečeno je da su u gradu pojačane mjere bezbjednosti, a u Policijskoj stanici smještena je i jedinica pripadnika specijalne policije MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Foto: Moja Hercegovina
Foto: Moja Hercegovina

Na izborima u Stocu otvoreno je 19 biračkih mjesta, jedno biračko mjesto za glasanje u odsustvu i četiri mobilna tima koji će raditi na terenu.

Broj registrovanih birača u opštini Stolac je 11.404. Od toga je 10.012 redovnih, 1.321 birač registrovan je izvan BiH, 31 birač registrovan je da glasa u odsustvu i 40 birača koji su registrirani da glasuju osobno.

Lokalni izbori u Stocu 2. oktobra 2016. su poništeni zbog niza incidenata, a CIK BiH je nakon brojnih procedura i kažnjavaja odgovornih izbore raspisao ponovo za 19. februar.

Građani Stoca biraju između dva kandidata za načelnika – Stjepana Boškovića iz HDZ-a BiH i Matu Komšića iz Socojademokratske fronte. Treći kandidat Salmir Kaplan iz SDA i Inicijative za Stolac skinut je s liste zbog čega su oni i najavili bojkot izbora.

Ukupno je 14 političkih subjekata kandovalo 68 osoba za Skupštinu opštine.

Biračka mjesta otvorena su do 19 sati, a prvi preliminarni rezultati očekuju se nakon 22 sata.

Nikolija Bjelica

Oznake
0 Shares
0 Shares
Copy link