Početna  /  Stevo Pašalić izabran za v.d. rektora Univerziteta u Istočnom Sarajevu
Republika Srpska

Stevo Pašalić izabran za v.d. rektora Univerziteta u Istočnom Sarajevu

ISTOČNO SARAJEVO – Stevo Pašalić, profesor demografije, na današnjoj sjednici Senata Univerziteta u Istočnom Sarajevu izabran je za novog v.d. rektora.

Foto: Buka

Prema riječima Ranka Božičkovića, prorektora za nastavu ove institucije, Senat je birao između dva kandidata  Perice Gojkovića, prorektora za ljudske i materijalne resurse, i Steve Pašalića, redovnog profesora demografije na Pedagoškom fakultetu u Bijeljini.

Pašalić, novi vršilac dužnosti rektora ove ustanove, treba u roku od šest mjeseci da raspiše konkurs za izbor novog rektora. Podsjećamo, Radoslav Grujić, sada bivši rektor Univerziteta, podnio je neopozivu ostavku na tu dužnost 11. septembra, nakon što su to od njega zatražili dekani 10 fakulteta i predstavnici studenata Univerziteta.

On je, kako je tada naveo, ostavku podnio isključivo zarad mira i očuvanja stabilnosti ove visokoškolske ustanove. Iz Univerziteta u Istočnom Sarajevu poručili su da je situacija u ovoj visokoškolskoj ustanovi trenutno stabilna i da nema smetnji u njegovom redovnom funkcionisanju, te da promjena u vrhu ne znači ništa jer će Univerzitet nastaviti s radom kao i dosad.

 

0 Shares
0 Shares
Copy link