Početna  /  Srđan Dragojević: Mora nas biti 200 hiljada, pa neka poginem
Srbija

Srđan Dragojević: Mora nas biti 200 hiljada, pa neka poginem

Foto: N1
Reditelj Srđan Dragojević jedan je od onih javnih ličnosti koje su podržale proteste koji su se sinoć odigrali na platou ispred Skupštine Srbije nakon što je predsjednik Aleksandar Vučić objavio odluku o uvođenju policijskog časa tokom vikenda uslijed pogoršane epidemiološke slike.

Naime, Dragojević je sinoć tokom trajanja protesta na svom Tviter nalogu napisao:

“Sutra nas mora biti 200 hiljada. Da vidimo hoće li Vučićeva mafija i paravojne formacije da ovako kinje mlade ljude?! Šamaraju ljude koji leže na ulici, tuku mladiće koji sede na klupi. Imam 57 godina, nemam problem ni da poginem, lepo sam proživeo. Moja deca još nisu, a vala – hoće”, stoji u njegovom Tviter statusu.

Podsjetimo, u centru Beograda sinoć su satima trajali sukobi policije i učesnika protesta, koji su se okupili ispred Skupštine Srbije nakon što je predsjednik Aleksandar Vučić najavio ponovno uvođenje policijskog časa zbog pogoršane epidemiološke situacije.

Protest je započeo s nekoliko stotina građana, da bi se taj broj kasnije znatno uvećao, a nakon što je dio protestanata ušao u zgradu Skupštine, počeli su incidenti i sukobi s policijom.

U nastavku sukoba protestanti su policiju zasipali jajima, kamenjem, plastičnim flašama i bakljama, zapaljeni su kontejneri, a prema izvještajima, povrijeđenih je bilo na obje strane.

Izvor: Nova S

2 Shares
2 Shares
Copy link