Početna  /  Sportska dvorana „Nevesinjka” uskoro će biti rekonstruisana
Hercegovina nevesinje

Sportska dvorana „Nevesinjka” uskoro će biti rekonstruisana

NEVESINJE – Sportska dvorana „Nevesinjka” uskoro će da bude rekonstruisana kako bi se osigurala bezbjednost za djecu koja u ovom objektu imaju časove fizičkog vaspitanja, kao i za sve sportiste koji tereniraju i posjećuju ovaj sportski objekat.

Sportska dvorana ,,Nevesinjka”

Prije svega iz bezbjednosnih razloga donijeli smo odluku da sportsku dvoranu napokon dovedemo u stanje koje neće ugrožavati živote naše djece kojima služi za potrebe fizičkog vaspitanja, a koristi je i  veliki broj sportskih klubova registrovanih na području opštine Nevesinje, kao i mnogobrojni rekreativci, te je neophodno sanirati i rekonstruisati, rekao je načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović.

Načelnik Avdalović potvrdio je da je u toku izrada projektne dokumentacije na osnovu koje će se izvršiti detaljnija procjena troškova rekonstrukcije sportske dvorane iz ukupne mase kredita.

Milenko Avdalović (FOTO: Moja Hercegovina)

,,Kreditnim zaduženjem predviđeno je da se od ukupne kreditne mase u projekat rekonstrukcije sportske dvorane uloži oko 800.000 konvertibilnih maraka”, kaže Avdalović i dodao da je cilj da se sportska dvorana renovira u potpunosti, da ne predstavlja opasnost i da se spriječi prokišnjavanje.

Objekat je izgrađen 1976 godine, prema projektnoj dokumentaciji koju je izradila firma IK ,,Krivaja“ Zavidovići. Vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno – komunalne poslove  Slobodan Šiljegović rekao je da su najveći problemi na dvorani stabilnost drvene konstrukcije koja je ugrožena neadekvatnim održavanjem, prokišnjavanje krovne konstrukcije objekta  i velika površina fasadnog stakla na objektu, netipična za mjesto gdje velika nadmorska visina.

,,Periodično su na ovome objektu sprovođene sanacije, prije svega na krovnoj konstrukciji, a u periodu od 2007. do 2012. godine urađena je sanacija podne konstrukcije, mokrih čvorova, svlačionica, tribina, bočnih panela i proširenje objekta izmještanjem staklenih stijena na zapadnoj strani objekta”,
navodi Šiljegović i podsjeća da je u više navrata rađeno na zaustavljanju prokišnjavanja i to popravkom krovnog pokrivača.

123 Shares
123 Shares
123 Shares
Copy link